Ragú se žampiony a kuřecím masem
Budeme potřebovat (na 2 porce):
- 1 hrnek rýže
- 40 g másla
- 250 g vykostěných horních kuřecích stehen
- olivový olej
- 300 g žampionů
- 1 menší červená cibule
- 2 lžičky drceného kmínu
- 2 lžičky sušeného česneku
- 500 ml vývaru
- 250 ml smetany ke šlehání
- petrželku
- sůl a pepř

Postup:
1. V hrnci rozpustíme 20 g másla a opečeme na něm hrnec nepropláchnuté jasmínové rýže. Opékáme asi dvě minuty na středním plameni.
2. Poté zalijeme hrnkem a půl vody. Osolíme a přivedeme k varu.
3. Přiklopíme pokličkou a vložíme do trouby předehřáté na 180°C. Občas promícháme. Pečeme 20 minut, dokud nebude rýže měkká.
4. Po upečení sundáme pokličku, promícháme a necháme vyjít ven páru.
5. Kuřecí maso si nakrájíme na menší kostky. Osolíme, opepříme a přidáme olivový olej. Promícháme.
6. Pánev rozpálíme a následně vložíme kuřecí maso (olej do pánve už nepřidáváme). Za občasného míchání opékáme 3-4 minuty do lehce zlatova. Poté dáme stranou.
7. Do pánve přidáme olivový olej a vložíme žampiony nakrájené na silnější plátky.
8. Opékáme dokud se nezačnou barvit lehce dozlatova.
9. V té chvíli přidáme cibuli nakrájenou na jemno a opékáme další dvě minuty.
10. Přidáme kmín a ještě minutu opečeme.
11. Zalijeme vývarem, osolíme, opepříme, přidáme sušený česnek a na mírném plameni vaříme 15 minut. Občas promícháme.
12. Přidáme smetanu a vaříme do zhoustnutí.

13. Když bude mít ragú tu správnou hustotu, dáme zpět maso a necháme ho prohřát.
14. Vypneme plotnu a vmícháme zbytek másla a nasekanou petrželku.
15. Servírujeme s rýží.
David v kuchyni je kuchař, který se snaží ukázat lidem, že připravit si doma kvalitní a chutné jídlo nemusí být žádná věda. Už druhým rokem tvoří každý den nový recept pro Vaši inspiraci. Davidovy recepty můžete sledovat také na Instagramu.