Penne se sýrovou omáčkou, kuřecím masem a zeleninou
Budeme potřebovat (na 2 porce):
- 150 g penne
- 200 ml 12% smetany
- 150 g cheddaru
- 200 g kuřecích prsou
- 2 lžičky solamylu
- 2 lžičky sušeného česneku
- drcené chilli dle chuti
- 50 g mraženého hrášku
- 50 g mražené kukuřice
- 1 bílá část z jarní cibulky
- sůl a pepř
- rostlinný olej
- 3 lžíce nasekaných bylinek (já použil petrželku a pažitku)

Postup:
1. V hrnci přivedeme k varu osolenou vodu a uvaříme v ní těstoviny dle návodu (vařte o minutku méně, ještě je budeme chvíli vařit s omáčkou).
2. Po uvaření těstoviny scedíme a propláchneme studenou vodou, aby se zchladily a déle se již nevařily.
3. Kuřecí maso nakrájíme na kostičky, osolíme, opepříme a lehce obalíme v solamylu.
4. Pánev s olejem rozpálíme a vložíme opékat maso do lehce zlatova. Poté dáme stranou.
5. Do rendlíku dáme smetanu a pozvolna přivedeme k varu.
6. Přidáme strouhaný sýr a mícháme do úplného rozpuštění.
7. Svaříme do lehkého zhoustnutí. Omáčka nemusí být hustá moc, část tekutiny ještě vsáknout těstoviny, tak ať pak není příliš hustá.

8. Omáčku dochutíme solí, pepřem, sušeným česnekem a chilli.
9. Do omáčky přidáme těstoviny, opečené maso, nakrájenou jarní cibulku, hrášek a kukuřici.
10. Necháme vše krátce prohřát. Použijte mladý mražený hrášek.
11. Vypneme plotnu, vmícháme bylinky a dochutíme solí a pepřem.
David v kuchyni je kuchař, který se snaží ukázat lidem, že připravit si doma kvalitní a chutné jídlo nemusí být žádná věda. Už druhým rokem tvoří každý den nový recept pro Vaši inspiraci. Davidovy recepty můžete sledovat také na Instagramu.