Stehna na šalotce a žampionech

Budeme potřebovat:

  • 7 ks kuřecí stehna
  • 3 ks šalotka
  • 8 ks žampiony
  • sůl
  • pepř
  • kmín
  • červená paprika mletá
  • 50 g másla na smažení a 50 g másla k žampionům
Využijte skvělých pečících vlastností krkovice
Když vaří Těhotnej kuchař: Jednoduchá retro krkovice v alobalu nutí k tanci

Postup:

1. Kuřecí stehna omyjeme a opepříme, dobře promícháme a dáme je na rozpálené máslo kůží dolů.

2. Zprudka osmahneme a zakryté dusíme na mírném plameni cca 30 minut.

3. Když je maso udušené, vyjmeme ho. Do výpeku dáme pokrájenou šalotku a žampiony.

4. Dusíme 5 minut a přidáme máslo.

5. Podáváme s rýží.

Muž s vařečkou Viliam Lajgút nabízí jednoduché a oblíbené recepty. „Stačí se podívat, co máš doma v lednici, a můžeš uvařit jídlo, které ti bude každý závidět. Věřím, že si každý přijde na své,“ říká sympatický kuchař. Jeho recepty můžete sledovat také na Instagramu.