Kuřecí čtvrtky na žampionech a rajčatech s rýží
Budeme potřebovat:
- 4 ks kuřecí čtvrtky
- 5 ks žampiony
- 1 ks cibule
- 5 ks cherry rajčata
- sůl
- pepř
- olivový olej
- rýže

Postup:
1. Cibuli překrojíme přes polovinu a nakrájíme na plátky.
2. Osmahneme ji na oleji a přidáme kuřecí čtvrtky, které osolíme, opepříme, osmahneme z každé strany a podlijeme asi 2 dl vody.
3. Pod poklicí dusíme cca 20 minut.
4. Když je maso měkké, přidáme na plátky nakrájené žampiony a na půlky překrojená rajčata.
5. Promícháme a dusíme dalších 10 minut.
6. Kuře podáváme s rýží, do které já přidávám kurkumu, menší čajovou lžíci.
Muž s varechou Viliam Lajgút nabízí jednoduché a oblíbené recepty. „Stačí se podívat, co máš doma v lednici, a můžeš uvařit jídlo, které ti bude každý závidět. Věřím, že si každý přijde na své,“ říká sympatický kuchař. Jeho recepty můžete sledovat také na Instagramu.