Dobrým znamením, že si domů z obchodu či pekárny odneseme dobrý a poctivý výrobek je i jeho zvuk. „Když na chleba poklepeme, měl by takzvaně krásně zvonit,“ dodal. Na přiloženém videu Jeníček také radí, jak chleba skladovat.

Každý člověk v České republice sní ročně asi 40 kilogramů chleba. Jeho kvalita se však liší výrobce od výrobce. Jak poznat ten nejkvalitnější, Deníku při příležitosti nedávného klání mladých pekařů osvětlil i porotce Světového dne chleba Stanislav Jeníček. „Hlavním znakem dobrého chleba je nejen vůně, ale i barva. Ta by měla mít nádech kaštanově hnědé,“ vysvětlil.
Dobrým znamením, že si domů z obchodu či pekárny odneseme dobrý a poctivý výrobek je i jeho zvuk. „Když na chleba poklepeme, měl by takzvaně krásně zvonit,“ dodal. Na přiloženém videu Jeníček také radí, jak chleba skladovat.