Čevabčiči, petrželové brambory a cibulový salát
Budeme potřebovat (na 4 porce):
- 600 g mletého masa (mix vepřové a hovězí)
- 3 lžičky papriky
- 3 lžičky majoránky
- 2 lžičky pepře
- 2 lžičky plnotučné hořčice
- 2 lžičky sušeného česneku
- olej
- 800 g nových brambor
- hrst petrželky
- 40 g másla
- 2 červené cibule
- cca 1 dcl kvasného octa
- 2 lžíce oleje
- 3 lžičky cukru
- sůl
- lžíce nasekané pažitky
Postup:
1. Mleté maso smícháme s kořením a důkladně propracujeme alespoň 2 minuty, aby se vše náležitě spojilo.
2. Dáme do lednice odpočinout na 30 minut.
3. Cibuli nakrájíme na klínky a zalijeme octem. Tak aby ji skoro celou zakrýval. Necháme 30 minut marinovat, občas promícháme.
4. Brambory očistíme a nakrájíme na čtvrtky. Vaříme v osolené vodě do měkka.
5. Nasekáme si pažitku a petrželku.
6. Z masové směsi tvarujeme malé válečky, 40 g každý. Ty klademe na plech.
8. Lehce potřeme olejem a pečeme při 200 °C 12-15 minut do zlatova.
9. Z cibule slijeme ocet. Ten už svou práci odvedl, cibule je méně štiplavá a lehce kyselá.
10. K cibuli přidáme olej, cukr, sůl a promícháme.
11. Na konec vmícháme pažitku.
12. Z brambor slijeme vodu, přidáme kostičky másla a necháme rozpustit. Na závěr vmícháme petrželku.
13. Servírujeme brambory, cibulový salát a čevabčiči, které doplníme hořčicí.
David v kuchyni je kuchař, který se snaží ukázat lidem, že připravit si doma kvalitní a chutné jídlo nemusí být žádná věda. Už druhým rokem tvoří každý den nový recept pro Vaši inspiraci. Davidovy recepty můžete sledovat také na Instagramu.