Boršč - nejslavnější polévka východu, nejznámější jídlo z červené řepy.
Zdroj: Bistro Váleček
Anna Unger
Zdroj: Bistro Váleček
V oblíbených Lokálech skupiny Ambiente boršč nevaří šéfkuchaři, ale uklízečky. Není divu, obvykle pocházejí z Ukrajiny.
Zdroj: Alžběta Penkalová
V oblíbených Lokálech skupiny Ambiente boršč nevaří šéfkuchaři, ale uklízečky. Není divu, obvykle pocházejí z Ukrajiny.
Zdroj: Alžběta Penkalová
V oblíbených Lokálech skupiny Ambiente boršč nevaří šéfkuchaři, ale uklízečky. Není divu, obvykle pocházejí z Ukrajiny.
Zdroj: Alžběta Penkalová
Klasický boršč Podle Anny Unger
Zdroj: Bistro Váleček
Bistro Váleček
Zdroj: Bistro Váleček
Bistro Váleček a jeho majitelka Anna Unger.
Zdroj: Bistro Váleček
Boršč nedávno rozpoutal přestřelku mezi Ruskem a Ukrajinou. Komu tahle polévka vlastně patří?
Zdroj: Bistro Váleček
Zdroj: Bistro Váleček
Bronislava Bernas z Lokálu U Bílé kuželky.
Zdroj: Alžběta Penkalová
V Polsku mají svůj boršč zvaný barszcz. Na obrázku s uszkami, tedy malými plněnými knedlíčky.
Zdroj: Polský institut
Jurij Kolesnik
Zdroj: Restaurace La Veranda
Krémový boršč podle Jurie Kolesnika s batáty a fenyklem.
Zdroj: Restaurace La Veranda
Spory jsou mj. i o populární dort Pavlova.
Zdroj: Shutterstock.com