Fotbalisté Baumitu Jablonec si před svým publikem připsali první jarní body. Zbrojovku Brno jasně přehráli a díky dvěma gólům ve druhém poločase vyhrál Jablonec 2:0.

Svými přihrávkami spoluhráče dobře zásoboval ve vápně Jan Kopic, ale ani jedna z jeho nabídek brankou neskončila. To mu však dobrou náladu z důležitého vítězství nezkazilo. „Hlavní je, že jsme zápas vyhráli. Byli jsme jasně lepší, to musí uznat každý, bylo to snad deset nula na jasné šance. Dali jsme sice jen dvě, ale zaplaťpánbůh za ně. Dobře jsme bránili a soupeře jsme do ničeho nepustili. Po ztrátě míče jsme je hned napadali a donutili jsme je odkopávat balony. Za celý zápas neměli ani jednu šanci," hodnotí duel mladý záložník Jan Kopic, který podruhé v řadě patřil k nejlepším hráčům na hřišti.

Již během prvního poločasu si Jablonec vytvořil několik gólových příležitostí. S jejich proměňováním to bylo podobné jako v předešlém duelu v Liberci. Jan Kopic ale věřil, že tým svou převahu zužitkuje a zvítězí. „Tohle byl úplně jiný zápas. Liberec přeci jen držel více balon, ale tady jsme měli, dá se říct, hru od začátku pod kontrolou. I když se Brno soustředilo jen na bránění, tak jsme si vlastně pořád vytvářeli šance. A to nás uklidňovalo," míní Jan Kopic.

„Kdybychom si šance přestali vytvářet, tak bychom byli víc nervózní, ale takhle, jak byla šance za šancí, tak jsem věřil, že nám to tam z něčeho padne. Pak nám to tam padlo a uklidnili jsme se. No a pak to na konci Číža (Tomáš Čížek, pozn. red.) pojistil," dodal.

„Já to měl i v té situaci v hlavě, že mám tři žlutý. Ale prostě jsem ji dostal, to tak prostě někdy je. Jsou i horší věci. Lepší, než se zranit nebo tak."

záložník Baumitu Jan Kopic

Střeleckou smůlu protrhl v utkání Tomáš Čížek, který se v lize trefil naposledy v 6. kole na půdě Teplic, a to hned dvakrát. Teď přidal v poslední minutě zápasu pojišťovací branku, kterou vnesl do jabloneckých řad úplný klid pro zisk tří bodů.

Jan Kopic říká, že je dobře, že góly začaly padat. „Potřebovali bychom někoho gólového, ale když dáme dva góly a dá je někdo jiný, tak je jedno, kdo je bude dávat. Ale hlavně, ať je dáváme," konstatoval spokojeně Kopic.

Centry jabloneckého krajního záložníka Kopice patří k lahůdkovým nabídkám pro útočníky ke skórování, ale ani jedna z jeho nabídek si cestu do sítě nenašla. „Je to škoda. Asi největší šance, co z toho byla, tak jak jsem to dával pod sebe Hubňovi (Michal Hubník, pozn. red.), ale ještě mu to asi skočilo a šlo to nad branku. To byla velká šance. Teď už je to ale jedno. Horší by bylo, kdybychom nevyhráli. To bychom si asi rvali vlasy…," usmívá se Kopic.

V příštím kole jede Jablonec na Spartu, ale Kopice se toto utkání týkat nebude. Tedy přímo pohybem po hřišti. „Myslel jsem na to, ale už na to nemyslím, protože jsem dneska dostal čtvrtou žlutou," smutnil Kopic.

Jan Kopic zastavil rozjezd brejku Brna ve 43. minutě, kdy stáhl k zemi jednoho z hráčů Brna a žlutá karta přišla automaticky. „Já to měl i v té situaci v hlavě, že mám tři žlutý. Ale prostě jsem ji dostal, to tak prostě někdy je. Jsou i horší věci. Lepší, než se zranit nebo tak. Teď hrát nebudu, ale budu klukům fandit na Spartě, protože se určitě pojedu podívat. Pak zase budu připravený za čtrnáct dní doma na Teplice. To se nedá nic dělat. Je to velká škoda, těšil jsem se na to," říká Jan Kopic.