Frýdlant sice zaslouženě porazil Doubí, ale hodinu byl duel vyrovnaný. Krásná Studánka překvapila výhrou ve Stráži pod Ralskem, Rynoltice v jednoznačné partii přehrály Mírovou, podobně jako Hejnice poslední Harrachov. Bílý Kostel se rozešel smírem se Cvikovem. Mraky se stahují nad Rapidem, který nezvládl domácí zápas s Desnou.

Frýdlant – Doubí 4:1 (1:1)

Od začátku byl duel vyrovnaný, ale domácí v něm měli víc akcí ve vápně. Frýdlant šel do vedení ve 21. minutě, kdy na roh Štefana vyskočil nejvýš Coufal a hlavou skóroval. Jenže za chvíli na dlouhý míč z půlky nejlépe reagoval doubský Salaba a hlavičkou přehodil gólman, který stál na malém vápně. Pak se hrálo bez větších šancí, i když Coufal ze sedmi metrů nastřelil obránce. Za předvedený výkon to domácí v kabině od trenéra Stýbala schytali, ale na nějaké zlepšení to deset minut nevypadalo. Doubí mělo častěji míč na kopačkách, přesto se obraz hry od 55. minuty rapidně změnil a Frýdlant, vědom si své role favorita, začal hosty přehrávat a chvíli je doslova přibil na jejich polovině. Bylo jen otázkou času, kdy začnou padat góly. Domácím vyšlo střídání během pěti minut a tito hráči prakticky rozhodli. Nejprve dlouhý aut našel Drobného, který prodloužil a Částek ze skrumáže dal na 2:1. Doubí se snažilo být aktivní, ale po kombinaci domácích na vápně a odraženém míči přidal Částek čtvrtý gól. Coufal pak po akci Kutílka našel Částka, a ten do prázdné brány pečetil výhru na 4:1

Branky: 21. a 86. Coufal, 75. a 89. Částek – 23. Salaba. Rozhodčí: Nešněra, ŽK: 1:2. Diváků: 120. Frýdlant: Höfler – Michal Stýbal (62. Drobný), Štefan (63. Částek), Šena, Linhart – Coufal, Jelínek, Kutílek, Plesar – Štrbák, Nosek (66. Šindelář). Doubí: Negru – Urban, Beneš, Kabát, Piršel – Dráb, Kahl, Novák, Matuna – Zradička, Salaba (69. Teubner).

Stráž pod Ralskem –  Krásná Studánka 1:3 (0:2)

Začátek vyšel Studáneckým díky pěkné trefě Nováka z trestného kopu. Hosté hráli jednoduše vzadu a posílali dlouhé míče na útočníky. Ti byli nebezpeční a navíc po nevydařené střele Povy dorážel Smolák na 2:0. Důrazná a obětavá hra hostů domácí k ničemu nepustila, navíc Smolák před poločasem obešel dva beky, ale neprostřelil gólmana. Poctivě hrající hosté se dočkali i třetího úspěchu, který zařídil Smolák po centru Povy. A byly to navíc „housle“ brankáři. V 75. ještě asistent rozhodčího zdramatizoval zápas tím, že nejprve pustil dvoumetrový ofsajd, který byl uhašen hosty na hranici vápna. Hlavní nařídil trestný kop, ale asistent dokonal svůj „zločin“ tím, že ukazoval na faul ve vápně. Byla tedy z toho penalta a 1:3. Následoval tlak domácích, ale ten byl spíše platonický a jen jednou zahrozil Kotek. Navíc hrbolatý terén nevyhovoval domácím a hosté si ve zbylém čase vedení pohlídali.

Branky: 75. Kotek z pen. – 23. a 68. Smolák, 5. Novák. Rozhodčí: Hrbáček, ŽK: 4:2. Diváků: 70. Kr. Studánka: Martin – Pojsl, Brada, Novák, Saska – J. Hájek, T. Faksa, Vajtr, Lang – Pova (89. L. Faksa), Smolák (91. Vrábel).

Bílý Kostel – Cvikov 1:1 (0:0)

První půlhodina zápasu vyzněla pro hosty, kteří byli aktivnější a vytvořili si i šance. 
V 15. minutě vstřelili dokonce branku, ale ta nebyla pro předchozí faul uznána. Poté se hra srovnala. V dobrém utkání se pokračovalo i po přestávce a domácí postupně získávali navrch. V 63. dosáhli branky, když se míč po Ulrichově teči dostal k Dominiku Ďurišovi a ten ze skrumáže prostřelil gólmana. Předtím byl blízko úspěchu F. Ulrich, jenže jeho šanci po sólu vychytal brankář. V 70. mohl náskok pojistit Sedlmajer, který trefil spojnici branky. Hubený náskok ale domácí neudrželi a osm minut před koncem pálil Červenka po odraženém míči přesně.

Branky: 63. Dominik Ďuriš – 82. Červenka. Rozhodčí: Marek, ŽK: 0:1. Diváků: 120. Bílý Kostel: P. Ulrich – Strnad, Dominik Ďuriš, L. Janáček, Chomout – Michálek (75. Laibl), F. Ulrich, Daniel Ďuriš, Vacek – T. Janáček, Sedlmajer.

Rynoltice – Mírová 6:0 (3:0)

Domácí zahájili bez komplikací a od začátku dobře. Ve 4. minutě zachytil Jan Vacek rozehrávku hostů a přehodil gólmana. To jej nabudilo a po rohovém kopu přidal hlavičkou druhý gól. Navíc ve 13. nastřelil břevno. V další šanci proti snaživému soupeři byl Černý. Mírová se snažila hrát fotbal, ale domácí měli územní převahu a prosazovali se svým důrazem. Jan Vacek již ve 21. minutě dokonal svůj střelecký hattrick, když mu „nabil“ bratr Tomáš. Hosté do poločasu předvedli dva nebezpečné útoky, ale bez nároku na gól. Po změně stran měli domácí Čeřovský a Peřina další příležitosti navýšit skóre, ale dočkal se Tomáš Vacek, jehož trestný kop ze 20 metrů byl přesný. Hned za minutu jeho bratr Jan po rychlém protiútoku připojil svůj čtvrtý gól střelou k tyči. Mírová byla blízko čestnému úspěchu v 55. minutě, ale trestný kop skončil na břevně. Domácí střelbu zakončil po rohovém kopu ranou Zeidler na 6:0 a domácí tak mohli být spokojeni.

Branky: 4., 7., 21. a 53. Jan Vacek, 52. T. Vacek, 68. Zeidler. Rozhodčí: Tykva, ŽK: 1:2. Diváků: 150. Rynoltice: Kubínek – M. Peřina, Bláha, T. Zeidler, Kotek ml. – Švarc, Jan Vacek (60. Jaroslav Vacek), Černý, Tvrzník (46. J. Peřina) – T. Vacek, Čeřovský.

Hejnice – Harrachov 6:2 (3:1)

Domácí sehráli pohodový mač, který byl blízko „pouťáku“. Poslední Harrachov byl vcelku neškodný, a tak se od 12. minuty domácí trefovali. Ostrou střelbu zahájil gólem David Neumann, který využil centr Malinského, jemuž při přihrávce prasklo ve svalu a musel vystřídat. Za pět minut připojil druhý gól Krišal, kterého vysunul do šance Zrubec. Hosté se dostali k ojedinělému ohrožení Kanty a ve 32. dokázali snížit. Pak Kanta musel čelit nebezpečné ráně Harrachova. To ale bylo z produkce hostů do půle vše, naopak domácí Kobr stihl vstřelit ještě třetí branku Hejnic. Šest minut po přestávce Kobr přidal druhý zápis mezi střelce. Domácí bez většího úsilí poté připojili D. Neumannem pátý gól, na který hosté odpověděli svým druhým brankovým zápisem. Bylo to v 79., kdy se prvně dostali přes půlící čáru… Pohodu na hřišti zakončil Kobr hned z protiútoku a byl to jeho zápasový hattrick. Domácí Koťátko nastřelil tyč, stejně jako Krišal, Zrubec orazítkoval břevno.

Branky: 44., 51. a 80. Kobr, 12. a 65. D. Neumann, 17. Krišal -32. David, 79. Kroupa. Rozhodčí: Vokřínek, ŽK: 2:2. Diváků: 80. Hejnice: Kanta – Šorejs (46. Matouš), Kobr, Malinský (14. Zrubec), Matěcha – Grujoski, P. Neumann, Krišal, Koťátko – Sirůček, D. Neumann.

VTJ Rapid Liberec – Desná 0:1 (0:1)

Další důležitý zápas týmů ze spodní části tabulky se odehrál v dokončovaném areálu na Letné. Domácí jsou si vědomi nutnosti získání bodů a průběh utkání nasvědčoval tomu, že se jim to podaří. V 8. minutě hlavičkoval v nadějné pozici Šikýř, ovšem s nedostatečnou razancí. V 16. Soukeníkův roh našel hlavu Petra Halamy, brankář však balón vytěsnil nad břevno. Další roh v 29. zakončoval Kejdana do náruče gólmanovi. Nádhernou akci započal ve 31. Slatinka, který vysunul po lajně Barbořáka, jenže jeho dobrý centr před bránu minuli nabíhající Šikýř i Němec. Rapid měl hru ve své režii, byl aktivní, ovšem opět chyběl efekt v podobě gólu. Ve 39. trestňák Lukáše Halamy skončil na břevně. A tak se stalo, že ve 42. vyslal první balón Desné do prostoru brány Sekanina a jeho spíše centr než střela zapadl do horního zadního růžku za záda bezmocného Svobody. 
I během druhého poločasu Rapid nebyl horším týmem, neproměňování šancí však hráče sráželo a hosté hráli s větší jiskrou. V závěru zlikvidoval velkou šanci Pivničky domácí gólman, ale i tak do Desné putují všechny tři body.

Branky: 42. Sekanina. Rozhodčí: Vydra, ŽK: 0:4. Diváků: 50. Rapid: Svoboda – Andrš, L. Halama, P. Halama (19. Lukáč), Soukeník – Kejdana (70. Proche), Stuchlík (46. Böhm), Němec, Barbořák – Slatinka, Šikýř.