Se čtyřmi béčkaři v sestavě dokázal Rapid vybojovat své první jarní vítězství. Letohrad zápas podcenil, navíc přijel tři čtvrtě hodiny před zápasem, což na přípravu nestačilo. Rapid vedl až 3:0, když zejména třetí gól v podání Lukáše Halamy byl prostě skvostný. „Zápas jsme konečně zvládli, jak jsme chtěli. Přestože mají kvalitní kádr, první poločas jsme je k ničemu vážnějšímu nepustili," potvrdil konečně spokojený hrající trenér Lukáš Halama.Ve 12. minutě si Halama všiml hodně vyběhnutého brankáře a zkusil ho z poloviny hřiště přelobovat, ale trefil břevno. Hosté nebyli schopni se srovnat s malými rozměry hřiště, nedařilo se jim dostat se do tempa, a tak ráz hry určovali domácí. Mazáky Halamu a Landyše skvěle doplnily posily z béčka Novák, Rašín i Houdek a také mladší hráči působili velmi soustředěným dojmem a projevili své zkušenosti posbírané v nelehké divizní sezoně. Letohrad se k ohrožení Zíky dostal jedině při zahrání dvou rohových kopů, jejichž zakončení ovšem postrádalo přesnost. V 29. po faulu na Landyše zahrával Rašín trestný kop na zadní tyč, odtud pálil Halama a odražený míč pohotově dopravil do sítě Houdek. Ve 35. se vyplatilo důsledné stíhání krásného pasu Nováka stoperovi Poživilovi. Vyběhnutý hostující gólman nedokázal odpravit balón do bezpečí a Póža obloučkem poslal Rapid poprvé za sezonu do dvoubrankového vedení.

To se ještě navýšilo po přestávce, kdy se po dlouhém autu vrátil míč k jeho exekutorovi Halamovi, a ten bez přípravy vypálil levačkou a nedal nádhernou střelou brankáři šanci. Ke slovu se pak dostali i hosté. Střídající hráči zařídili jejich první gól, když kombinací pronikli až na hranici pokutového území a tam Linhart sklepl přesně do náběhu Kabourkovi, jehož nestihl nikdo zablokovat. Pár minut před koncem se dotáhl zlepšeně hrající Letohrad na rozdíl jediného gólu. Po rohu odražený balón vrátili narážečkami až před bránu bratranci Jedličkové a z vápna se přesnou dělovkou prosadil Tomáš.

Přestože domácím již v závěru zápasu docházely síly, přece jen se jim kolektivním bojovným výkonem podařilo uhájit první jarní a celkově třetí vítězství. „Druhý poločas byl o morálu. Fyzicky jsme odpadávali a k tomu ještě nepomohly ani naše černé dresy," dodal Halama.

Branky: 29. Houdek, 35. Poživil, 52. Halama 69. Kabourek, 86. T. Jedlička. Rozhodčí: Štefan, ŽK: 1:1. Diváků: 40. Rapid: Zíka Slatinka, Poživil, Lukáč, Moravec (82. Moravec) L. Halama, Uzel (70. Stuchlík) Houdek, Landyš, Rašín Novák (66. Martínek).