Višňovští předvedli Skalici brankostroj, o kterém se jí nesnilo. Pěnčín- Turnov B vyhrál v Sedmihorkách a Hrádek v okresním derby porazil VTJ rapid Liberec. V Doubí smutní, protože nedávali góly, a Železný brod je potrestal.

Doubí Železný Brod

1:3 (0:1)

Domácí sehráli velmi nešťastné utkání. Hosté totiž hned z první šance skórovali. Po dlouhém autu a vyhraném souboji se míč dostal k Havrdovi, který prostřelil Kantu. Doubí se snažilo o co nejrychlejší vyrovnání, dostávalo se do tlaku, jenže Kozák nezakončil důrazně. Brod zase hrozil z rychlých protiútoků.

Osm minut před poločasem byl domácím vyloučen obránce Broschinský, a tak hosté měli výhodu přesilovky. Ale byli to domácí, kteří měli ve 45. šanci Piršelem, jehož střelu brankář vyrazil na roh. Do II. půle domácí prostřídali a pozměnili rozestavení, ale jako první měli šanci hosté, když Maryškovu hlavičku vytěsnil Kanta na roh. Doubí se i v oslabení tlačilo do zakončení, jenže neměli štěstí. V narůstajícím tlaku se do šance protlačil Piršel, ale neměl koncovku, podobně jako Kozák.

Doubí mačkalo Brod jako citron, bohužel hostům stačil brejk a bylo 0:2. Až za tohoto stavu vyhrál Martínek souboj a následně se k míči dostal Kozák, který konečně šanci proměnil. Doubským narostla křídla a Braunerovu střelu brankář jen horkotěžko likvidoval. Další možnost vyrovnat odmítl Piršel, protože lob skončil na břevně. V 85. předvedl Havrda slalom mezi beky a Šilhán po jeho přihrávce neměl problém posunout skóre na 1:3. Doubí si za svoje výkony a bojovnost zasloužilo minimálně bod, ale neproměňování šancí je nakonec stálo všechny.

Branky: 71. Kozák - 8. a 63. Havrda, 85. Šilhán. Rozhodčí: Vlk, ŽK: 3:4, ČK: 37. Broschinský (D). Diváků: 120. Doubí: Kanta Broschinský, Martínek, Melichar, Kosiewicz - Kozák, Grujoski, Fronc (46. Brauner), Abrahám (33. Haunold) -Suchan (66. Koťátko), Piršel.

Sedmihorky

Pěnčín-Turnov B 1:3 (1:1)

Hrál se vyrovnaný zápas, v němž se první trefili domácí. Domácí odvrátili trestný kop a dostali se do přečíslení, z něhož byl rohový kop. Na ten si naběhl Špína a Sedmihorky vedly. Snaha vyrovnat se Pěnčínu se vyplatila za devět minut, kdy míč zatáhl Randák a jeho centr našel přesně hlavu Korčeka. Hosty to povzbudilo a po tlaku si vypracovali dvě šance Vavřichem a Čermákem. Ve II. poločase byli domácí iniciativnější, ale góly dávali jen hosté. V 69. vybojoval míč ve středu hřiště Škréta a vysunul Vavřicha, který se po úniku nemýlil. Sedmihorky byly sice dál herně lepší, jenže po brejku a kolmici Štefana dával Havel na 3:1 pro Pěnčín.

Branky: 20. Špína - 36. Korček, 62. Zdražil, 85. Havel. Rozhodčí: Vachek. ŽK: 2:3. Diváků: 120. Pěnčín-T.: Semenský - Štefan, Nahodil, Matoušek, Čermák Korček (60. Havel), Zdražil, Škréta, Randák (88. Tvrdý) - Vavřich (84. Bezemek), Jaček.

Hrádek VTJ Rapid

Liberec 3:0 (2:0)

Do utkání vlétli domácí s vervou a od samého začátku se jevili být v okresním derby tím lepším týmem. Po počátečním oťukávání prostrčil ve 14. minutě zleva Hetver balón před bránu k Dobešovi a na jeho střelu z otočky k tyči byl Zíka krátký. Vedení posadilo Hrádek na koně, ovládl hru a zcela udával její tempo. V 18. musel pro zranění nahradit Dinha Kotek, a na straně VTJ tak zcela převládlo mládí nad zkušeností. Domácí borci pokračovali v rychlé a kombinačně přesné hře, což zcela určilo, na jakou bránu se bude hrát.

Liberecké mužstvo se prakticky nedostalo k ohrožení Vašíčka, naopak Hrádečtí si neustále vytvářeli slibné šance. Ve 22. vyslal L. Janáček do sóla Dobeše, který přešel přes Soukeníka, ale jeho přihrávka před bránu na Hetvera mířila do ofsajdu. Ve 23. našel Mizera hlavičkou u tyče Hořáka, ale jeho tvrdou střelu vykryl Zíka. U domácího týmu dobře fungovala mezihra, hráči dokázali podržet balón a trenér Rachlický byl spokojen především s plněním zadaných taktických pokynů.

Vojáci spoléhali na brejky, ale proti dobře organizované obraně se nedokázali prosadit. Ve 39. projevil svou velkou bojovnost Tomáš Janáček, když se mu po narážečce s Dobešem důrazem podařilo překonat stopera i gólmana soupeře.

Do druhého poločasu hostující tým nastoupil se zlepšenou hrou s větší přesností, podpořenou zkušeností střídajícího Hegra, jenž se po zranění vrací do bojů na trávníku. Rapidu se dařilo narušovat akce Hrádeckých a tím eliminovat jejich tlak a vytvářet si příležitosti k ohrožení domácí brány v 51. Studnička pod tlakem L. Janáčka nemířil přesně a v 57. tváří v tvář Vašíčkovi pálil Soukeník sice tvrdě, ale nad. Ani Poživilovu přihrávku hlavou ve vápně v 64. jeho spoluhráči nedokázali zužitkovat. A tak se do hry opět dostal Hrádek, v 69. průnik čerstvého Skrbka zneškodnil Poživil a v 70. nádherné nůžky Tomáše Janáčka skončily na břevně. V 85. musel předčasně pod sprchu po druhé žluté kartě liberecký stoper Uzel, čímž se uvolnil prostor pro další ataky soupeře v 89. se ve skrumáži ve vápně pohotově zorientoval Hůla a rychlou jedovkou nedal Zíkovi šanci. V samotném závěru pak hostující gólman zneškodnil tandemovou akci Zelenka T. Janáček.

Branky: 14. Dobeš, 39. T. Janáček, 89. Hůla. Rozhodčí: Řeháček, ŽK: 1:2, ČK: Uzel (VTJ). Diváků: 80. Hrádek: Vašíček Hynek, Vinš, L. Janáček, Brožík Hořák (86. Zelenka), Hůla, T. Janáček, Mizera Dobeš (77. Holeček), Hetver (60. Skrbek). VTJ Rapid: Zíka Novák, Uzel, Poživil, Soukeník Svoboda (71. Mečíř), Dinh (18. Kotek), Husák, Němec Studnička, Vodička (56. Hegr).

Višňová Skalice 7:2 (3:1)

V samém začátku byl sražen domácí Jakl a z trestného kopu pálil ze 25 metrů Milan Mazánek přesně. V 10. minutě si M. Mazánek trestný kop zopakoval, ale ten šel jen do zdi. Hosté hráli velmi dobře, byli běhaví a rychlí, takže domácí trochu nestíhali. Skalice do 25. minuty zahrávala tři nebezpečné rohové kopy, z nichž Třešňák nebezpečně ohrozil Závůrku.

Ve 26. se k odraženému míči dostal domácí Jakl a z vápna zvýšil na 2:0. Hosté dál pokračovali ve své kvalitní hře a Baťka s pomocí teče beka snížil na 1:2. Následně ještě hosté zahrozili ze série rohů. Ale pak se po centru uvolnil M. Mazánek a z úhlu se trefil na 3:1. Ve II. půli měli první možnost domácí, ale na centr Havlíčka nedosáhl T. Mazánek.

Padesátá minuta byla pro vývoj zápasu velmi důležitá. Hostující Novotný jako poslední stáhl při koncovce domácího Štrbáka, takže z toho byla penalta a vyloučení. Pokutový kop proměnil Soukup a od té doby Višňová hosty přehrávala. Hostující Nevrlý sice vyslal nebezpečnou střelu, ale pak Jakl uvolnil Soukupa, který se zbavil obránců a nezištně přihrál volnému Havlíčkovi 5:1. Poté sice Třešňák nejprve v šanci přestřelil, ale druhou možnost již využil a ze 20 metrů snížil na 2:5. Pak přišel na hřiště po půl roce Dobrovodský.

Po své první spálené gólovce mu přihrál Jakl a Dobrovodský si připsal po čase brankovou trefu. Následně ještě předvedl individuální akci od půlky Soukup, ale střelu mu zastavila tyč. V 86. minutě Soukup přihrál T. Mazánkovi a ten přihrál Mokrému, jehož bombu zastavila až síť. V posledních vteřinách po rohu Šmidrkala hlavičkoval Melka těsně nad. Výsledek je pro hosty velmi krutý, protože předvedli ve Višňové kvalitní výkon.

Branky: 1. a 38. M. Mazánek, 26. Jakl, 50. Soukup z pen., 58. Havlíček, 77. Dobrovodský, 86. Mokrý -  32. Baťka, 64. Třešňák. Rozhodčí: Bohatý, ŽK: 1:1, ČK: 50. Novotný (S). Diváků: 130. Višňová: Závůrka - Zimák, Melka, Holub, Šmidrkal Havlíček (64. Kopecký), Soukup, Jakl, T. Mazánek M. Mazánek - (80. Mokrý), Štrbák (67. Dobrovodský).