V první půli byli lepší domácí, ve druhé hosté. Ti nastřelili tyč a po vyloučení libereckého útočníka Pulkraba dohrávali od 77. minuty proti deseti, avšak branka ve šlágru 25. kola Het ligy nepadla.

Slavia pět kol před koncem ligy ztrácí na vedoucí Plzeň sedm bodů, Liberec se drží ve vyrovnaném popředí tabulky a dál může snít o vstupence do evropských pohárů. "Hraje se ještě pět kol, ve hře je 15 bodů a ještě se může stát hodně věcí. My ale musíme zápasy zvládat tříbodově," řekl po utkání s nadhledem slávistický trenér Jindřich Trpišovský.

Fanoušci Slavie prošli Libercem před zápasem 25. kola první fotbalové ligy
OBRAZEM: Fanoušci Slavie táhli před utkáním Libercem

"Jsme rádi, že nám po dvou prohraných zápasech utkání vyšlo a Slavia nám v tabulce neutekla. Diváci viděli zajímavý zápas, škoda, že ne gól. Pro mě na lavičce to bylo hodně adrenalinové, ale jsem rád, že jsme i přes oslabení nedostali gól," uvedl liberecký trenér David Holoubek, s tím, že útočník Pulkrab dostane za dvě žluté karty na zadek.

Domící dobře začali a do šancí se v úvodní dvacetiminutovce dostali Breite, Pulkrab a Potočný. Ve druhém poločase převzala iniciativu Slavia, v 58. minutě dal dokonce Ngadeu gól, avšak rozhodčí Příhoda ho po konzultaci a prohlídce videa kvůli ofsajdu neuznal.

Tecl: je to pro nás zklamání

"Remíza je spravedlivá. Liberec byl v první půli živější, nám zase patřila druhá. O dva body jsme se připravili špatnou koncovkou, naše šance jsme neproměnili. Soupeř měl dobrý pohyb, který jsme zlepšili až po přestávce," řekl slávistický trenér Trpišovský, podle kterého zápas ovlivnilo šest absencí v jeho kádru a zranění Hušbauera a Ngadeuy v samotném zápase: "Blíží se konec ligy, je to jako v play off a problémy řeší všechny týmy, ale nás se to drží nějak víc."

Výborný zápas odehrál aktivní Stanislav Tecl, jenž dostal na hrotu útoku šanci v základní sestavě. V 51. minutě se dostal i do velké šance, ale neskóroval. "Věděli jsme, že nás čeká těžké utkání a to se potvrdilo. Odsud se nebudou vozit body lehce. Dát gól, bylo by to veselejší, takhle je to pro nás zklamání," uvedl Tecl.

Het liga, 25. kolo:

Liberec - Slavia 0:0

Rozhodčí: Příhoda – Blažej, Horák. ŽK: Coufal, Folprecht, Kerbr, Hladký, Pulkrab - Tecl, Ngadeu, Sýkora, Danny, Hromada, Kúdela, Souček, Bořil. ČK: 77. Pulkrab (Liberec). Diváků: 9 290

Liberec: Hladký – Coufal, Breite (84. Kačaraba), Mikula, Karafiát – Folprecht, Potočný (75. Pilař), Pulkrab, Ševčík (59. W. Da Silva) – Wiesner – Kerbr.

Slavia: O. Kolář – Jugas, Flo, Sýkora, Hušbauer (49. Danny) – Tecl, Ngadeu (73. Kúdela), Stoch, Bořil, Souček – Hromada (82. Milan Škoda).