Takže má šest bodů. Naopak Frýdlant prožívá podobný podzim jako loni. Tři zápasy – tři prohry. Naštěstí právě ve Višňové doplnil tým po zranění Havlíček a svoje kvality přetavil ve dvě branky. Přesto jsou Frýdlantští v tabulce poslední. O bod lepší jsou další dva liberecké kluby - Hrádek a Bílý Kostel, kteří se v uplynulém kole střetly v derby.

Byla z toho bezbranková plichta, která napovídá o aktuální ofenzivní síle obou. Hrádek má celkem jediný vstřelený gól, Bílý Kostel dva. O víkendu hraje zítra Frýdlant doma se Sedmihorkami a Bílý Kostel hostí Semily. Višňová jede na horkou půdu favorzovaných Velkých Hamrů a Hrádek v neděli zkusí štěstí v Železném Brodě.

Rynoltice v I. A třídě šlapou, což potvrdily výhrou 3:2 ve Velkých Hamrech s místním béčkem. Tři kola, plný počet bodů a hezké skóre 14:3. Doubí mělo dobrý start, ale nyní padlo 1:2 s béčkem Mšena. Hejnice mají jedinou výhru a navíc minule prohrály ošklivě 0:4 Lomnici, když úvodní gól chytly po třiceti vteřinách. VTJ Rapid Liberec s novým trenérem Broschinským dosáhl na své premiérové vítězství 4:3 v městském derby s Ruprechticemi.

Tři góly vítězů padly po dlouhých autech Lukáše Halamy, jenž byl z klubu na odchodu. Ruprechtice s mladým týmem stále na první výhru čekají, ale bez absentujícího veterána Rampáčka to nejde. Krásná Studánka vyhrála hned úvodní zápas, ale ve dvou dalších zápasech propadla (Rynoltice 0:9 a Pěnčín 1:4). V posledním duelu navíc již nebyl Opočenský, který odešel do Hrádku.

Program: Ruprechtice - Stráž pod Ralskem, Krásná Studánka - Velké Hamry B, Desná -- VTJ Rapid Liberec, Rynoltice - Košťálov-Libštát, Hejnice - Pěnčín, Doubí - Lomnice.

Do čela I. B třídy se dostalo Rozstání, jediný tým soutěže bez porážky, který naposledy remizoval 2:2 s Pěnčínem. Stráž nad Nisou si snadno poradila s nováčkem ze Žandova (4:0). Prvního vítězství po postupu se dočkal Vesec, jenž béčko Doks smetl 5:1. Slibně rozjeté béčko Chrastavy narazilo doma na Mimoň a prohrálo 0:3.

Pěnčín mohl být v čele soutěže, ale výhra 5:3 nad Kamenicí mu byla zkontumována kvůli zbytečnému, pětiminutovému startu trenéra Kotrmana. Jablonné prohrálo 2:4 u českolipského nováčka v Kamenici. Dost tragicky jsou na tom Hodkovice, s jediným vstřeleným gólem a bez bodu kopírují dno tabulky. V uplynulém kle inkasovaly bůra na hřišti dalšího českolipského nováčka - Lokomotivě.

Program: Holany - Stráž n. N., Žandov - Chrastava B, Pěnčín - Vesec, Jablonné - Rozstání, Hodkovice - Kamenice.