Autobrzdy Hejnice

Trenéři Miroslav Malinský a Miloš Novotný zahájili přípravu 20. července, ale moc lidí na tréninku nemívali. V přípravě Hejničtí odehráli domácí memoriál, kde porazili na penalty 3:2 Frýdlant a prohráli s Višňovou 1:9. Další memoriál ve Višňové jim hrubě nevyšel. Takže fotbalově nic moc. Z kádru odešel na opakovaný přestup Jan Holub do Višňové, novými jsou David Ráž z Dětřichova a čerstvě i Lukáš Vykoukal z Frýdlantu. „Chtěli bychom být v polovině tabulky, kádr je prakticky beze změn," sdělil trenér Malinský.

Sokol Tesla Stráž n. N.

Trenér Radek Pošmourný a asistent Petr Haunold zaznamenali odchody

Smrž (hostování Rozstání), Žoček (FSV Oderwitz O2), Kosiewicz (přestup do Doubí), Kumprecht (angažmá v Semilech), Mrijaj (přestup do Nové Vsi). Naopak zůstává Stříbrný (přestup z Doubí, výměna za Kosiewicze), jedná se o Schölerovi ze Slovanu Liberec, o Matoušovi z VTJ Rapid Liberec a dalšími. Čerstvě se zranil Horáček (na 4 měsíce natržené kolenní vazy), po zranění to zkouší s tréninkem Kraus, vrátil se po zranění Landa. Tým bude doplňován hráči z béčka. „Po zrušení dorostu z nedostatku hráčů jsme všechny dorostence přeřadili do přípravy s A mužstvem. Jde o věkově hodně mladý tým, zvláště, když starší hledají angažmá v nižších soutěžích," uvedl předseda Jan Piňko.

V přípravě sehrála Stráž zápasy: Chrastava 1:4, Bílý Kostel 5:4, Nová Ves 4:5. „Podzim bude velmi složitý. Budeme se pohybovat patrně v závěru tabulky. Bude to boj o každý bod a zápas od zápasu. Soustředíme se hlavně na zimní přípravu a doplnění kádru pro jarní část. Mladíci ale naznačili, že to s nimi nebude jednoduché. Potřebují získat více herních zkušeností v soutěži dospělých," dodal Piňko.

FK Krásná Studánka

Do Doubí odešel vedoucí mužstva Roman Kozák. Skončilo hostování brankáři Linkemu, který si díky dobrým jarním výkonům zamířil do juniorky Slovanu. Jinak kádr zůstal pohromadě a trenér Miroslav Kocour také. Na hostování přišel Radek Opočenský z České Lípy a Ondřej Javůrek ze Slovanu Liberec (naposledy divize Český Dub).

Z důvodů dovolených Studna odehrála pouze jedno přátelské utkání s Vratislavicemi (2:2). „Cíle do nového ročníku jsou předvádět líbivý fotbal a pohybovat se v horních patrech tabulky," řekl sekretář Lukáš Palán.

S.K. Raspenava

Trenér Milan Kima zaznamenal třetí úspěch v řadě. „Za uplynulé tři sezony jsme postoupili z okresního přeboru až do I. A třídy, což je úspěch. Po postupu máme jediný cíl, udržet se v soutěži a příští sezonu se pokusit hrát i o lepší příčky," uvedl prezident Milan Kyncl. Odešel Martin Zeman za prací do Německa, v přípravě se zranil Tomáš Vancl a bude dlouhodobě chybět. Novým je Martin Kyncl z Habartic a o dalších třech hráčích se jedná.

V přípravě Raspenava sehrála také čtyři utkání s účastníky krajského přeboru: Doubí 0:4, Višňová A 2:4, Markocice 5:4, Jablonec nad Jizerou 1:6, VTJ Rapid Liberec A 2:6, Víska 8:0.

Slovan Frýdlant

Po zpackaném jaru došlo v kádru a realizačním týmu Slovanu k výrazným změnám. Trenérskou dvojici Matoušek a Dědek nahradil Jaroslav Roušar. Vedoucím mužstva zůstává Martin Budzel. Z týmu odešel Lukáš Melichar do Doubí, do Hejnic se vrátil Vojtěch Řezníček a také gólman Vykoukal, z pracovních důvodů si půlroční pauzu vzal kapitán Jan Lachman. Naopak do týmu se vrátil z hostování v Horní Řasnici Jan Höfler, na roční hostování Pavel Řepa z Vísky, dále pak na půlroční hostování Milan Trakal z Chrastavy, z béčka přešli Pavel Kutílek a Miroslav Stejskal a z dorostu Milan Plesar. V jednání je také Vladimír Albert z Dětřichova. „Obměněné mužstvo by chtělo předvádět atraktivní fotbal v horní polovině tabulky," uvedl sekretář Martin Budzel. Výsledky v přípravě turnaj v Hejnicích: Hejnice 2:2 (penalty 2:3), Markocice 6:0. Turnaj ve Višňové: Višňová 1:5, Hejnice 8:1. Polský Pogoń Markocice 5:1.