Od 17. července trénují hráči Tatranu třikrát týdně a v kádru jsou s nimi nově Tomáš Studnička z divizní Chrastavy, Luboš Blažej (naposledy Sokol Suché) a Patrik Vejvoda (ukončené hostování v Chrastavě). „Ještě bychom rádi přivedli jednoho nebo dva hráče a brankáře, zatím jsou v jednání,“ říká místopředseda Tatranu Libor Janeček. Realizační tým se nezměnil, trenérem je Libor Janáček, asistentem Roman Janáček, vedoucím mužstva Jiří Lejsek a Ladislav Volf.

Fotbal. Ilustrační snímek.
Nový ročník 2017/18: Ostuda jménem krajský přebor

V přípravě měli pouze jediný přátelský zápas s Višňovou, s níž doma prohráli 1:5. „Síla chybějícího Tomáše Janáčka dopředu bude sice znát, protože Studnička je jiným typem hráče, ale rozhodně by měl být přínosem a Tomáše zastoupit. Nevidím sezonu černě, ještě doladíme formu a soupeře potrápíme. Kádr nám kromě Tomáše zůstal pohromadě, ještě v týdnu pořešíme dva příchody nových hráčů,“ řekl Roman Janáček.

Hrající trenér Libor Janáček je s přípravou spokojen. „Vyhýbají se nám zranění, tak věříme že do podzimní části soutěže půjdeme v plné síle. Po podzimu bychom se chtěli pohybovat kolem 6.- 8. místa a samozřejmě předvádět líbivý fotbal, který potěší nejen naše fanoušky,“ sdělil.

Fotbal. Ilustrační foto
Krajský fotbalový přebor se bude hrát pouze ve dvanácti

Kádr B týmu dospělých se nezměnil a jeho cílem je postup ze III. třídy do okresního přeboru. V letošním roce Bílý Kostel přihlásil kategorie mladší a starší přípravky a také mladší žáky. „Mládeže máme nyní silné ročníky a jsme moc rádi, že zájem dětí je veliký a je to tak pro nás veliký příslib do budoucna,“ dodal místopředseda.