„Michal je mladý, ale velmi talentovaný hráč, o něhož stály i další ligové kluby. Jsme rádi, že nakonec přestupuje k nám do Liberce a podepsal zde dlouhodobou smlouvu,“ mnul si ruce sportovní ředitel Slovanu Zdeněk Koukal.

Mládežnického reprezentanta čeká pod Ještědem úplně jiný svět. „Vše se seběhlo strašně rychle, je to pro mě veliká výzva a moc se na to těším. Je to přeci jenom první liga, takže velký skok. Bude se mi stýskat po rodině, ale to k fotbalu patří, nebojím se toho,“ řekl na klubovém webu.

„Liberec měl o Michala velký zájem a my jsme tuto nabídku od začátku preferovali. A to hlavně proto, že v Liberci se dobře pracuje s mladými hráči a dává jim šanci se prosazovat v nejvyšší soutěži. Proto nám toto angažmá dávalo největší smysl,“ uvedl hráčův agent a bývalý reprezentant Václav Svěrkoš ze společnosti Sports & Counselling.

I druhý zápas na soustředění v Rakousku Liberec vyhrál. Slovan dvěma góly Mashikeho ze druhého poločasu porazil druholigový rakouský Ried 2:0.

SV RIED – LIBEREC 0:2 (0:0)Branky: 62. a 70. Mashike.
Liberec: Nguyen – Köstl, Karafiát, Vuklišević – Koscelník (46. Malinský), Ševčík, Breite, Potočný, Kerbr (46. Dubois) – Pázler (46. Voltr), Mashike. Trenér: Hornyák.