Doubí prvně na podzim remizovalo a Stráž nad Nisou, zdá se, se konečně probudila. Jilemnice nebyla pro Vratislavice soupeřem, přesto z toho nakonec bylo jen těsné vítězství. Hejnicím to nejde, navíc v prohraném derby s Frýdlantem mají vyloučeného.

Mimoň - Stráž n. N. 1:2 (0:1)

Stráž hrála disciplinovaně a organizovaně, takže se domácí nedostávali zpočátku do šancí a měli jen nepříjemné standardní situace. V 10. minutě vyrazil Kumprecht nebezpečnou střelu Matuška po trestném kopu, ale pak se prosadil Oberreiter, jenž hlavou usměrnil centr Horáčka. Domácí se snažili a nebezpečný byl v koncovce Sutr. Hosté, jimž velmi dobře zahrála středová řada, v závěru půle dvakrát ohrozili domácí svatyni.

Nejprve hlavičkou Matěcha a pak Žočkovou ranou ze 20 metrů. Tu brankář vyrazil, jenže dobíhající Horáček poslal míč nad. S druhým poločasem nastoupili domácí velmi bojovně a hodně se množily trestné kopy na polovině hostů. Z nich měli domácí pak převahu. Šanci domácímu Koubovi ukopl do bezpečí Kowalik, poté v závaru domácí ani natřikrát nepřekonali Kumprechta, neuspěl na něm ani kanonýr Smola.

V 61. měla Stráž ojedinělý útok, jenže Havlíček netrefil dobře. V závěru si vylámal na Kumprechtovi zuby i špílmachr Foubík. Hostům pak vyšel útok v 83. minutě, kdy po akci Horáčka přihrál Hruška Žočkovi a jeho volej byl nechytatelný - 0:2. Domácím se pak po šanci Suka povedlo Istomínem snížit. Na víc nebyl čas.

Branky: 88. Istomín - 18. Oberreiter, 83. Žoček. Rozhodčí: Dytrt, ŽK: 0:3. Diváků: 80. Stráž: Kumprecht - Smrž, Kowalik, Matěcha, Landa - Horáček, Oberreiter (85. Hertík), Mrijaj, Žoček, Stříbrný - Havlíček (80. Hruška).

Hejnice - Frýdlant 2:5 (2:2)

Domácí měli dobrou téměř dvacetiminutovku a hned ve 4. minutě trestný kop Šulce našel hlavičku Pelikána - 1:0. V 10. Budka zatáhl míč a připravil centrem šanci Filipovi, jenže ten u penalty netrefil míč. Vše vypadalo nadějně pro domácí do 19. minuty. Pak však přišla zbytečná ztráta míče na půlce. Hostující Drobný pak obešel i gólmana, ale při zakončení ho fauloval Malinský. Ten dostal červenou a navíc byla penalta. Šindler ji využil a bylo srovnáno. V deseti to ještě do poločasu s Hejnicemi šlo.

Ve 26. zahrozil po trestném kopu Šulce Filip hlavou a ve 39. poslal Šulc míč do mlýnice před brankou. Tam to zná velmi dobře Zoreník a poslal domácí do vedení. Jenže za minutu po hejnické radosti přišel propadák v obraně a Scheidl vyrovnal. Ve druhém poločase již Frýdlant vládl. Nejprve vyšachoval v 52. minutě obranu a Jelínek dostal hosty prvně do vedení. V 68. navýšil Coufal lobem na 2:4. V 82. stihl před hostujícím Kutílkem zachránit Vykoukal, ale proti koncovce Štrbáka neměl nárok. Ještě chvilku před koncem se dostal po Pelikánově přihrávce do šance Filip, ale bylo z toho jen nastřelené břevno.

Branky: 4. Pelikán, 39. Zoreník - 21. Šindler z pen., 43. Scheidl, 52. Jelínek, 68. Coufal, 86. Štrbák. Rozhodčí: Kowalik, ŽK: 1:3, ČK: 19. Malinský (H). Diváků: 100. Hejnice: Vykoukal - Řezníček, Malinský, Budka, Filip - Holub (56. Kadera), Šulc, Kobr, Novotný (56. Krišal) - Pelikán, Zoreník (79. Hasil). Frýdlant: Zimák - Plesar, Marek, Drobný (61. Čejka), Záruba - Šena (43. Jelínek), Scheidl, Coufal - Šindler (71. Štrbák), Kutílek, Lachman.

Vratislavice - Jilemnice 2:1 (2:0)

Domácí měli od začátku jasně navrch, ale své dobré šance nedali jak Cibulka v 1. minutě, tak i Smolák v 5. a 16. dobře vystřelil Lang, ale opět nepřesně. Vratislavice měly navrch zejména dobrým napadáním hostující rozehry na jejich půli. Ve 23. se dostal do koncovky Drbohlav a technickou střelou z vápna překonal brankáře. Za další čtyři minuty přišel centr Žabky a Smolákova hlavička si našla cíl. Vratislavičtí měli zápas plně ve své režii. Ve druhé půli se hra vyrovnávala, ale to bylo na vrub toho, že domácím docházely síly. Hosté se přesto dostali maximálně před vápno a tam také vše končilo. V závěru byl po druhé žluté kartě vyloučen domácí Belas, ale i tak spůlil svoji tutovku Cibulka, když netrefil prázdnou bránu. Podobně dopadl i Drbohlav, který běžel osamocen na branku. Hosté snížili v poslední minutě po ojedinělé akci, když centr před brankou šel od Rampáčkových zad do vlastní sítě.

Branky: 23. Drbohlav, 27. Smolák - 90. vlastní. Rozhodčí: Karel, ŽK: 3:0, ČK: 79. Belas (V). Diváků: 20. Vratislavice: Opatřil - Belas, Horáček, Faifr, Petrtýl (65. Slováček) - Drbohlav, Rampáček, Lang (85. Štefan), Žabka (75. Dlabola) - Smolák, Cibulka.

Krásná Studánka - Doubí 2:2 (2:1)

Hosté vstoupili do derby aktivně a měli také první střelu Froncem nad. Začátek utkání se odehrával mezi šestnáctkami, bez zakončení. Ve 12. minutě Doubí zahrávalo trestný kop, který ve vápně propadl až ke Kosiewiczovi, který ze šesti metrů překonal Vrábela. Doubí branka povzbudila, ale také hned začalo zdržovat, jako by se blížil konec. Studánka se snažila o kombinace, ale byla nepřesná a šancí také bylo pomálu. Jen hlavička Hájka po trestném kopu Vacka přinutila Svinku k zásahu. Přesto zvýšená aktivita domácích přinesla své ovoce. Toman podnikl křídelní akci. První faul ještě ustál a pokračovalo se dál, ale při druhém byl již ve vápně sejmut a kopala se penalta. Tu Housa umí a bylo 1:1. Branka vlila čerstvé síly do žil domácích a po pohledné akci přišel další faul, tentokrát 25 metrů od branky.

Na přímák naběhl Filip Chmátal a udělal ze Svinky statistu - 2:1. Ve 42. minutě mohli domácí vedení navýšit, jenže Toneva s pomocí tyče Svinka vychytal. Ve druhé půli Doubí přeskupilo řady a do útoku šel Brauner. Hned se řítil osamocen na Vrábela, ale ten tradičně své kamarády podržel. S přibývajícími minutami hosté zvyšovali aktivitu a vyšel jim jeden útok. Sice se domácí domnívali, že se k míči dostali hosté pomocí faulu, ale pokračovalo se dál a Brauner obloučkem překonal bezmocného Vrábela na 2:2. Závěr byl pak hektický, protože přibývalo faulů a často se přerušovalo. Ani jedno družstvo si však gólovky nevypracovalo. Zápas tak skončil plichtou, s níž nebyla ani jedna strana spokojena, protože obě chtěly vyhrát.

Branky: 34. Housa z pen., 37. Chmátal - 12. Kosiewicz, 71. Brauner. Rozhodčí: A. Brož, ŽK: 2:3. Diváků: 100. Kr. Studánka: Vrábel - Palán, Brada, Chmátal, Vacek - T. Faksa, Dvořák (80. L. Faksa), Housa, Toman - Hájek, Grepl (70. Knajbl). Doubí: Svinka - Bradáč, Suchan, Bláha (84. Trakal), Kanta - Kahl, Fronc, Brauner, Kosiewicz (68. Kozák - 86. Vondrášek) - Herkner, Haunold.