V dohrávce utkání Krásná Studánka – Hejnice (1:0) se dostal do nadějné pozice před koncem stále nerozhodnutého mače domácí Matěj Linhart a skóroval. Jenže místo tradiční oslavy za účasti spoluhráčů oznámil rozhodčímu, že mu při přihrávce před zakončením skočil míč na ruku a docílil jej tak nefér. Sudí pochopitelně branku odvolal. „Řekl bych, že jsem byl několikrát fair-play,“ přiznal Matěj. „V průběhu zápasu jsem totiž několikrát hrál rukou, ale i soupeř. A přiznali jsme se. Při situaci, kdy jsem dal gól, jej rozhodčí uznal, ale šel jsem za ním a přiznal hraní rukou. Hejnice se sice nejdřív vztekaly, pak však byl klid,“ popsal Linhart.

Přitom do konce zbývalo ještě pět minut a Hejnice ještě klidně mohly jednogólový náskok vyrovnat… „Měl jsem předtím několikrát skórovat z tutovek, ale střelecký prach byl zvlhlý. Soupeř byl z nás psychicky dole, nečekal, že by takhle mohl hrát s posledním,“ doplnil studánecký hráč.

Krásná Studánka však již není poslední, protože za prodloužený víkend posbírala šest bodů – nejprve porazila Doubí 4:1 a nyní Hejnice 1:0. Štafetový kolík posledního po ní převzala Stráž nad Nisou.