Vyrovnání zařídil dvanáct minut před koncem svým prvním gólem po návratu do české ligy kapitán Liberce Radoslav Kováč. Slovan tak zůstává na třetím místě tabulky.


Hlasy trenérů po utkání Liberec - Plzeň

Hlasy trenérů po utkání 8. kola první fotbalové ligy Slovan Liberec - Viktoria Plzeň:

Jaroslav Šilhavý (Liberec): "Abych řekl pravdu, ten první poločas se mi moc hodnotit nechce. To jsme nebyli my, byli jsme bázliví, bez pohybu. Takový soupeř jako Plzeň toho využila. Dostali nás pod tlak, vstřelili gól a kontrolovali hru. Ale věděl jsem, že ve druhé půli to bude jiný a jen se to potvrdilo. Druhým poločasem jsme z toho udělali docela zajímavý a pohledný fotbal. Dostali jsme Plzeň pod tlak, byť byla z brejků hodně nebezpečná. Naštěstí nás nepotrestala a i my jsme měli dvě tři gólovky. Nakonec ta dělba bodů může být zasloužená."

Pavel Vrba (Plzeň): "Byl to velice nadstandardní zápas. Obě mužstva chtěla hrát ofenzivní fotbal, bylo to nahoru dolů a lidem se to muselo líbit. V prvním poločase to bylo z naší strany velice dobré, drželi jsme balon a dostávali se do více šancí. V druhém poločase byl lepší Liberec, byl důraznější, agresivnější. V této části utkání bych hráčům vytkl to, že tak zkušené mužstvo jako my by mělo Liberec potrestat z těch přečíslení. Několikrát jsme měli situaci 4 na 3, 3 na 2 a nedokázali jsme být přesnější a důraznější. Ale i Liberec za stavu 1:0 mohl vyrovnat. Pak jsme po centru bohužel měli nepokrytého hráče na malém vápně a Liberec srovnal. Závěr byl nahoru dolů, remíza je asi zasloužená."

Kováče těšilo, že dal první gól po návratu a odčinil tím chybu

Liberecký kapitán Radoslav Kováč si po remíze 1:1 s Plzní oddychl, že po zimním příchodu do klubu konečně prolomil smůlu a vstřelil svůj premiérový gól po návratu ze zahraničí. Těšil ho o to víc, že jím odčinil zaváhání před inkasovanou brankou od Daniela Koláře a zajistil fotbalistům Slovanu cenný bod. "Ten první gól padl po mé chybě. Zbytečně jsem to chtěl hrát na prsa, i když jsem to mohl odpálit hlavou. Řešil jsem to zbytečně fotbalově, beru to na sebe. Proto jsem rád, že jsem to odčinil," řekl novinářům po zápase Kováč.

Na gól v české lize čekal více než devět let, naposledy se trefil ještě v dresu Spartu v derby proti Slavii v březnu 2004. Po příchodu do Liberce se dlouho nemohl prosadit, až dnes střelecké trápení utnul. "Mám to za tři tisíce do kasy, ale o peníze nejde. Jsem rád, že jsem konečně pomohl týmu také gólově. Říkal jsem si, že to není možné. Nestalo se mi, že bych takhle dlouho, tři čtvrtě roku, nedal gól. Jsem rád, že to tam konečně spadlo," uvedl Kováč. Nedovedl si vysvětlit, proč Liberec znovu zaspal první půli, jako se mu to stalo v této sezoně už několikrát. "Hráli jsme první půli hrozně, neběhali jsme, nebyli jsme to my. Říkal jsem si, že je to snad nejhorší první půle, co jsem tady," řekl Kováč.

V kabině se proto se spoluhráči hecovali, že musí na Plzeň po pauze vlétnout. "A vletěli jsme na ně. Enormně jsme zlepšili hru a dočkali jsme se kýženého gólu. Zase je lepší začít první půli blbě, než špatně skončit druhou půli," prohlásil Kováč s úsměvem. Bodu s úřadujícím mistrem si cenil. "Proti Plzni jsme s remízou jednoznačně spokojeni. Myslím, že to bylo i zasloužené. Plzeň je strašně silná v kombinaci, hrozně málo kazí. Má šikovné kluky, dělají to tam dobře," ocenil soupeře.