„Liberec byl nejlepším mužstvem, které se tady na jaře představilo. Byl ještě lepší než Plzeň," nechal se slyšet kouč Slovácka Svatopluk Habanec. Domácí tak na triumf nad Severočechy čekají už deset let a patnáct zápasů.

Domácí, kteří pod dvou výhrách v řadě mohli hrát přece jen více v klidu, postupně vyrovnali hru, jenže zrovna v těch chvílích Liberec ukázal svou sílu. Po kombinaci ve středu hřiště se před pokutovým územím uvolnil Pavelka a potvrdil, že se mu na Slovácko daří. Proti klubu, ve kterém vstoupil do velkého fotbalu, se po Spartě trefil i v dresu Liberce. Na jeho přízemní střelu gólman Melichárek neměl nárok – 0:1.

O přestávce se na hradišťský stadion snesl prudký liják, štěstí ale domácím nepřinesl. Brankáři Melichárkovi spíš smůlu. Po malé domů od Trousila místo odkopu zvolil přihrávku na Šumulikoského, toho bleskově obral o míč Rabušic a obloučkem poslal míč do sítě – 0:2.
„Byl to klíčový moment utkání. Slovácko totiž mělo výborný konec poločasu a stejně dobře začalo i druhou půli, ten gól jejich snažení narušil," poznamenal kouč vítězného týmu Jaroslav Šilhavý.

„Srazilo nás to do kolen. Dušan (Melichárek) ví, že to byla jeho chyba, křičet na něj ale nebudu. Nevyřešil to správně, předtím nás ale mnohokrát podržel, takže mu hlavu určitě neutrhnu," konstatoval Svatopluk Habanec.

V závěru modrobílí dopili pohár hořkosti až do dna, když po rychlém protiútoku inkasovali třetí gól. „Prohráli jsme s týmem, který byl o třídu lepší. Měl rychlost, práci s míčem, luxusní přechodovou fázi. Museli bychom podat výkon hodně nad sto procent, abychom mohli pomýšlet na úspěch," uznal domácí trenér.

Jeho protějšek měl naopak důvod k úsměvu. „Jsem hrozně rád, že jsme tento těžký zápas zvládli. V týdnu jsme vypadli z poháru a tímto jsme to dokonale napravili," radoval se trenér vítězů Jaroslav Šilhavý.

Slovácko - Slovan Liberec 0:3

Branky: 32. Pavelka, 59. Rabušic, 81. Delarge. ŽK: 1:1 (61. Kubáň - 53. Pavelka). Rozhodčí: Královec - Štěrba, Pospíšil.
Diváci: 4103

Slovácko: Melichárek – Kubáň, Košút, Trousil, Kuncl – Daníček (81. Kovář), Šumulikoski, Valenta, Volešák – Došek, Haša (46. Hlúpik, 86. Hála).
Liberec: Kovář - Coufal, Kováč, Kelić, Frýdek - Šural, Pavelka, Sackey (5. Delarge), Rybalka (79. Hušek), Štajner - Rabušic.