Fotbalisté Brna v 8. kole první ligy porazili Liberec 1:0 a doma tak bodovali pojedenácté za sebou. Gólem v 10. minutě se o to zasloužil Jan Sýkora. Brno tak poskočilo už na sedmou příčku tabulky, naopak Liberec má na kontě stále jen jediné vítězství.

Těsně před utkáním se rozpoutal liják a hřiště vydatně pokropil. Začínalo se tak na podmáčeném terénu, na kterém se obtížně kombinovalo. „Podmínky byly pro obě strany stejné, utkání moc neovlivnily. Brno hrálo dnes líp a výhru si asi zasloužilo. My nemůžeme být s naším výkonem spokojení," řekl liberecký záložník Martin Frýdek.

Zpočátku duelu byli aktivnější hosté. Jejich největší šanci spálil v desáté minutě po přiklepnutí Frýdka konžský útočník Delarge. Ocitl se sám před gólmanem Hladkým, balon ale poslal vedle branky. To bylo od hostů v prvním poločase vše. Dál už se prosazovala víc Zbrojovka.

Hned po liberecké šanci šli domácí do protiútoku a z pohledné kombinace na pravé straně vytěžili první branku utkání. Vávra našel po sérii narážeček přesným centrem hlavu Sýkory a ten už neměl problém otevřít skóre.

Možná v ještě jasnější šanci se zjevil Sýkora o chvíli později a opět v tom měl prsty Vávra. Osamocený se hnal na libereckého brankáře, nečekanou přihrávkou svého parťáka vybídl ke skórování, Sýkora však ve skluzu branku minul. V závěru poločasu stihla Zbrojovka ještě několikrát roztleskat své příznivce, další gól už ale nepřidala.

„Góly mohly být dokonce tři, ale zaplaťpánbůh za jeden. Při první brance jsem věděl, že Standa Vávra umí parádně přesně kroutit centry. Moji hlavu našel bezchybně. Při velké šanci, kdy jsem ve skluzu minul, mě trochu zaskočila nahrávka od Standy. Myslel jsem, že bude střílet a nějak mi nevyšel krok," řekl Sýkora.

Druhý poločas začali hosté opět aktivněji. Nejprve tečoval po rohu míč na břevno Hadaščok, druhou šanci Calazanse zmařil výborným vyběhnutím gólman Hladký.

Poté však měla blíž k brance zase Zbrojovka, která podnikala nebezpečné kontry do rozhozené obrany Slovanu. Blízko k úspěchu byl nejprve opět Sýkora a v úplném závěru střídající Hyčka. Jeho tečovaná střela však skončila jen na tyči.

Liberec se na žádný závěrečný tlak nezmohl, diváci tak na stadionu v Srbské ulici nadšeně tleskali brněnským hráčům. „Liberec má velmi kvalitní mužstvo, což dokázal. My se s tím však až na menší chyby vypořádali. Důležité bylo, že se nám podařilo dát z krásné akce brzkou branku," hodnotil kapitán Brna Pavel Zavadil. „Dvanáct bodů z osmi zápasů je výborných."

„V Brně jsme chtěli určitě bodovat. Prvních deset minut utkání bylo z naší strany dobrých, ale brněnský gól nás na zbytek prvního dějství hodně poznamenal. Po něm jsme v prvním poločase už nic nepředvedli. Druhý poločas hodnotím trochu lépe, chyběla však efektivita." sdělil po utkání liberecký trenér Samuel Slovák.