Utkání mělo mít výkop ve 13:00, vzhledem k nepříznivému počasí ale rozhodčí Jan Machálek po prohlídce hřiště rozhodl o odložení duelu. Trávník na stadionu Soukeník poblíž jihočeského Tábora byl vlivem současného velmi chladného počasí namrzlý a hráčům by hrozilo zranění.

Zápas mezi shodně dvanáctými týmy druhé a první ligy byl už jednou přeložen, v původním termínu 26. října se nehrál kvůli ligové dohrávce Liberce v Karviné.

OBA TÝMY JSOU NA 12. MÍSTĚ

Pro Liberec druhá nejvýznamnější klubová soutěž v zemi momentálně nabízí větší šanci na pohárovou Evropu než první liga, v níž Severočeši pětkrát za sebou nezvítězili a figurují až na 12. místě.
Stejnou pozici drží v tabulce druhé ligy také Táborsko, které má podzimní ligový program už dávno za sebou, naposledy nastoupilo k soutěžnímu utkání 20. listopadu.

„Pamatuji si je ještě z druhé ligy. Mají stejného trenéra a většina týmu je rovněž stejná, jejich styl hry zůstal nezměněn. Mám poblíž chatu, takže tam poměrně často jezdím. Mají i velké hřiště, což byl faktor, který nám mohl vyhovovat," řekl liberecký kouč Jindřich Trpišovský, v jehož kádru zůstává řada zraněných.

Před zimní přestávkou se liberecká parta vydá ještě k sobotnímu ligovému zápasu do Jihlavy. „Utkání je pro nás mimořádně důležité. V nadcházejících patnácti duelech musíme získat minimálně dvacet bodů, abychom na záchranu mohli vůbec pomýšlet," vzkázal na sever Čech ředitel jihlavského klubu Zdeněk Tulis.