Bilance Slovanu na rakouském soustředění je ze tří zápasů pozitivní: dvě výhry, jedna remíza, žádná prohra, skóre 3:1. V posledních dvou zápasech udrželi Liberečtí čisté konto.

Liberec - Zestafoni 1:0 (0:0)

Utkání bylo v podstatě generálkou na první duel 2. předkola Ligy mistrů. Od úvodních minut bylo svižné a pohledné, a to i přes úmorné vedro, které včera v Rakousku panovalo.

V 4. minutě vstřelil Fleišman gól, ze kterého se radoval ale jen pár vteřin. Chvíli před jeho trefou totiž rozhodčí odpískal faul Bosančiće, který vystřihl nůžky, a podle sudího vysokou nohou ohrozil protihráče. Fleišmanův zásah tak neplatil. V 10. minutě byl v první vážnější akci Bičík. Útočník soupeře dostal míč za obranu a David Bičík včasným vyběhnutím jeho šanci utnul už v zárodku.

Po čtvrthodině hry kopal Vácha standardní situaci. Tóthova hlavička nepostrádala směr ani razanci, trefila ale jen brankáře.

Ve 28. minutě napřáhl Vácha ze střední vzdálenosti, míč skončil těsně vedle branky překvapeného brankáře. Po půlhodině hry mířil nad branku Bosančić.

V 55. minutě mohlo Zestafoni vést. Liberečtí stopeři se nedohodli, útočník se dostal sám před Bičíka, udělal mu kličku, ale opuštěnou branku překopl. V 57. zkoušel své střelecké štěstí Fleišman. Jeho technický pokus těsně minul pravou šibenici. O pár minut později poslal Kušnír do vápna hodně ostrý centr, který se odrazil od Hadaščoka mimo tyče.

V 79. minutě přišel rozhodující okamžik utkání. Kušnír centroval z pravé strany, obránce na míč nedosáhl a Blažek z hranice vápna tvrdou, ale umístěnou střelou utkání rozhodl 1:0.

V dalších minutách se na trávníku už nic zajímavého nedělo. Hráči Slovanu si cenný skalp pohlídali. Dnes dopoledne je čeká v Rakousku ještě dopolední trénink, pak pojedou zpět do Liberce.

Branka: 79. Blažek. Sestava FC Slovan Liberec: Bičík - Kušnír, Tóth (70. Kariśik), Kelić, Fleišman - Hadaščok (60. Ljuľka), Vácha, Janů (70. Butěnin), Bosančić (84. Moustapha) - Morozenko (46. Blažek) - Delarge (60. Souza).

(fcs, lv)