Liberecký špílmachr, který v tomto měsíci vstřelil svůj 100. ligový gól, tak provedl otisk nohou a tento odlitek pak bude zdobit čestné místo na stadionu U Nisy a také jeho domácí síň slávy. Symbolicky to byly nohy.

„Nohama jsem jich dal sedmdesát a zbytek hlavou," potvrdil kanonýr. Ten je tak po kolegovi ze Slovanu Janu Nezmarovi a exjabloneckému Davidu Lafatovi třetím fotbalovým superstřelcem z Libereckého kraje.

Ve fotbalovém Slovanu jsou dva střelečtí frajeři. Sportovní ředitel Jan Nezmar, autor 104 branek a nyní Jiří Štajner, který stovku završil na Slavii 16. března (1:3), kde začínal svoji profi fotbalovou kariéru. Do prestižního Klubu ligových kanonýrů vstoupil ve svých 36 letech a získal tak odznak s pořadovým číslem 62. Včera byl navíc otisk jeho nohou odlit do sádry a na Slovanu budou tak mít dvě takové trofeje.

A co si kanonýr letos přeje? „Rád bych překonal klubový střelecký rekord Honzy Nezmara. Ale hlavně se s týmem chceme poprat o Český pohár."

Štajny vstřelil ve 153 zápasech ligy 58 gólů, dalších 42 dal v Hannoveru. „Když jsem se vracel, už jsem ani nevěřil, že bych to mohl dát. Vlastně ani před minulou sezonou," poznamenal.

A jeho góly? „Statistiky nevedu, pamatuji si jen některé góly. Ten první jsem dal v Liberci proti Opavě."