Fotbalová Slavia Praha potvrdila ve Stráži nad Nisou roli favorita a vyhrála zde svůj osmý zápas. Liberecké rozhodně ostudu neudělaly, dokázaly snížit na 1:3 a ještě za tohoto stavu nastřelit břevno. Zatímco Slavia má plnou porci bodů a je v lize suverénní, Liberec jako nováček má bodů devět.

Kvalita byla od začátku na straně Slavie, která byla lepší na míči a lépe kombinovala. Libereckým se dařilo slávistky bránit patnáct minut, kdy inkasovaly gól z kategorie laciných. Za pět minut bylo 0:2. Poté se domácí osmělily a poměrně obraně Slavie zatápěly. Obrovskou šanci ke snížení měla rychlá Jarchovská, ale únik nedokázala proměnit, když míč poslala těsně vedle tyče. Konec první půle byl v režii Libereckých, které hrály na hranici svých možností, ale začátek druhé jim však úplně nevyšel.

Hned ve 46. minutě Slavia navýšila na 3:0. Liberec se nevzdával a za šest minut se gólově prosadila Mukařovská. Poté přišel ještě trestný kop Brázdové, který skončil na břevně. Tlak domácích ukončila v 65. minutě hostující kapitánka, která se tečovala rohový kop hlavičkou na 4:1. Gólovou tečku udělala za dalších pět minut opět kapitánka Pěničková a lobem překonala Salackou na 5:1. „Opět byl na našich hráčkách vidět posun k lepšímu a herní projev nebyl špatný. Snažili jsme se hrát dopředu, a tím pro Slavii vznikal prostor pro její brejky. Celkově se nemáme za co stydět," potvrdil trenér Jiří Dvořák.

P Branky: 52. Mukařovská 65. a 70. Pěničková, 15. Benýrová, 20. Kožárová, 46. Svitková. Liberec: Salacká Jedličková, Mukařovská (65. Fritzová), Pižlová, Kubešová (80. Kutifelová) Brázdová, Jeřábková, Jungová (88. Hančová), Matějková, Mikysková Jarchovská (69. Černá).