Velký boj zuří na špici tabulky. Je příjemné, že zde asistují týmy z Liberecka, takže věřme, že někdo z nich postoupí do I. A třídy. Zatímco Rozstání se zřejmě o postupové šance připravilo samo prohrou v Horní Polici, ostatní zájemci bodovali. Bílá s Chrastavou a Raspenava se Starými Splavy. Rynoltice jsou v pohodě a vyhrály v Jablonném, stejně je v klidu i Nová Ves, která si smlsla na poslední Lokomotivě Česká Lípa. Jen Hrádku B se na jaře nedaří, ale na sestup to není. Pár bodů pro jistotu musí ještě uhrát Chrastava, která je z libereckých mužstev na tom nejhůře. Ve východní skupině předvedly Ruprechtice doslova vítěznou gólovou přestřelku na hřišti druhé Horní Branné.


Bukovany – Hrádek B 3:0 (1:0)

Hosté opět zklamali v koncovce, kde se jim poslední dobou daří pramálo. Přitom byl zápas herně vyrovnaný, ale Hrádek je před brankou soupeře bezzubý. Téměř celý poločas se Hrádečtí tlačili dopředu, jenže v závěru ztratili při útočné akci míč a domácí z rychlého kontru skórovali. Po přestávce přišla další chyba Hrádku, po níž Bukovany přidaly druhý gól. Hrádek se ještě snažil zoufale útočit, dostal se do závěrečného náporu, jenže přišel kontakt ve vápně a byla z toho penalta: 3:0.
Branky: 42., 56. a 89. z pen. Hofman. Rozhodčí: Ginzel, ŽK: 2:1. Diváků: 50. Hrádek: Manhart – Dočekal, Marek, Bayer, Novák (57. Scheufler) – Š. Fujáček, F. Fujáček, Nývlt, Jiřišta (83. T. Svoboda) – Farský (46. Šulc), Šašek.

Horní Police – Rozstání 1:0 (1:0)

S hrbolatým terénem se dokázali pochopitelně lépe sžít domácí, kteří míče jen nakopávali. Zato hosté, kteří kombinovali, měli s povrchem problémy a nedařilo se jim. Ve 12. minutě padl jediný gól utkání, když se po krátkém sprintu dostal za obranu Kalina a skóroval. Hosté si mnoho šancí nevytvořili, snad jen Botkova hlavička měla parametry. Domácí bojovali a měli ještě několik nebezpečných situací. Hosté, kteří byli favority, tak totálně zklamali.
Branka: 12. Kalina. Rozhodčí: Lopuszynski, ŽK: 2:0. Diváků: 20. Rozstání: Kotlár – Bobek, Štajer (80. Vaner), Botka, Mikeš – Jirouš, Passian, Pomeisl, Pavlů – Čihula (65. Zerák), Hrubeš.

Jablonné – Rynoltice 1:4 (0:3)

Rynoltice začaly aktivně a dobře. V 5. minutě vystřelil  nebezpečně Jaroslav Vacek a z následného rohového kopu byl přesný hlavou Kotek. Hosté byli stále v tlaku a ve 12. zvýšil na 2:0 Tomáš Vacek, který hlavou dorazil křížný centr do vápna. Domácí měli své šance ve 22. a 43. minutě, ale brankář Kubínek byl na místě. Rynoltice měly zápas pod kontrolou a po trestném kopu Jar. Vacka ze strany přidal Jan Vacek třetí gól. V úvodu druhé půle se pokoušeli domácí dvacet minut o tlak, více útočili a snažili se kombinovat. Jenže hosté odpovídali rychlými brejky do otevřenější obrany. Dvakrát jim to nevyšlo, až v 70. zakončil na 4:0 po rychlém protiútoku Jan Vacek. Pak ještě hosté nastřelili tyč. Nakonec měli poslední gólové slovo domácí Kotek  st. Dál pak měli Rynoltičtí řadu úniků, ale ty nevyřešili nejlépe.
Branky: 73. Kotek – 27. a 70. Jan Vacek, 5. Kotek, 12. T. Vacek. Rozhodčí: L. Bláha, ŽK: 3:2. Diváků: 60. Rynoltice: M. Kubínek – Švarc, Steklý, Kotek, Šimon – Rudolf (70. Javůrek), Jar. Vacek, T. Vacek, Borsuk – Jan Vacek, Pudil.

Chrastava – Bílá 0:3 (0:2)

Hosté vstoupili do utkání hodně dobře, protože z nevinné akce se dostali Mohrem do vedení. V kvalitním fotbale byla sice Chrastava lepší, jenže střelce vychytal Vítek. Bílá hrála zkušeně a co potřebovala. Ve 37. Vopřátko poslal trestný kop přesně a Bílá vedla 2:0. Na druhé straně Jahoda ve 40. byl sám před brankou, ale vůbec ji netrefil. Hosté hráli účelně, a přestože neměli moc šancí, ty ojedinělé dokonale využili. Jako v 64., kdy domácí dokonale potopil Vořátko. Chrastava ještě měla několik střel, ale Paleček podběhl v šanci míč a další byly zblokovány. Hosté si tak dokráčeli ke třem bodům.
Branky: 37. a 64. Vopřátko, 3. Mohr. Rozhodčí: Pekař, ŽK. 3:3. Diváků: 60. Chrastava: Zimák (46. Kosař) – Aubrecht, Stránský, Šipula, Mareček – Novák, Urban (66. Paleček), Vávra, Mazánek – Jahoda, Rozmajzl (82. Zikmund). Bílá: Vítek – Linke, Kratochvíl, Škoda, Mohr – Kovář, Imrich, J. Kovář, Jedounek (28. Zelinka – 75. Košumberský) – Vopřátko, Kauška.

Nová Ves – Loko Česká Lípa 6:2 (4:0)

Hrálo se prakticky na jednu branku. Poslední tým soutěže stíhal dvacet minut. Pak přišla přihrávka Štefana na Řezku a rychlonohý domácí kanonýr skóroval. Za deset minut pálil trestný kop přesně k tyči Abrahám, který ještě ve 42. vymetl levačkou šibenici. Mezitím se dokázal chytrou střelou podél gólmana prosadit i hrající trenér Bartůněk. Do poločasu bylo rozhodnuto a domácí hráli v pohodě. Na 5:0 navýšil Řezka a domácí pohodičku pak narušily dvě branky soupeře, ale na zvrat to rozhodně nebylo. Brankový účet pak zakončil Řezka a ve zbylých pětadvaceti minutách se sice hrálo od brány k bráně, jenže bez efektivní koncovky.
Branky: 20., 53. a 65. Řezka, 30. a 42. Abrahám, 35. Bartůněk – 54. Kuriak, 60. Čermák. Rozhodčí: Kovářová. Diváků: 100. N. Ves: Kverka – Holub, Svoboda, Kopic, Dobiáš – Malaga, Novotný, Řezka (60. Čermák), Abrahám – Bartůněk, Štefan.

Staré Splavy – Raspenava 3:4 (1:3)

Začátek utkání byl opatrný z obou stran a hrálo se jen od vápna k vápnu, s mírnou převahou hostů. Ve 28. minutě zatáhl z lajny míč na střed vápna M. Koudelka a křížnou střelou nedal domácímu brankáři šanci – 0:1. Hned za tři minuty obral o balón na půlce M. Koudelka stopera a po brejku předložil přihrávku Martinu Zemanovi, který zvýšil na 0:2. Další šanci měl Michal Zeman, ale lobem netrefil branku. Ve 40. se osmělili i domácí a Pergl orazítkoval tyč. O několik minut později už byl úspěšný Chlumecký, který hlavou snížil na 1:2. V samém závěru půle vybídl pěknou přihrávkou Žlebek Michala Zemana, a ten přidal třetí branku hostů. V 52. vyslal Martinů Martina Zemana, ale ten v sólu nebyl úspěšný. Hned z protiútoku se blýskl i Farkaš, jenž zlikvidoval velkou šanci domácích. V 65. se odrazil míč za vápno k Vanclovi, který prostřelil vše, co bylo před ním a upravil na 1:4. Pět minut na to ze 20 metrů vystřelil Treutner a i jeho rána skončila v síti – 2:4. Raspenavští polevili, a když Farkaš nezachytil centr Šimona, byl stav 3:4. Ale závěr si hosté pohlídali.
Branky: 41. Chlumecký, 70. Treutner, 74. Šimon – 28. M. Koudelka, 31. Martin Zeman, 45. Michal Zeman, 65. Vancl. Rozhodčí: Tykva, ŽK: 3:3. Diváků: 80. Raspenava: Farkaš – Koudelka P., Koprnický J., Žlebek, Balog – Koprnický L. (77. Mleziva), Vancl, Martinů, Zeman Michal – Koudelka M., Zeman Martin.

Horní Branná – Ruprechtice 6:7 (3:3)

Hosté měli po kombinacích více ze hry, ale inkasovali po chybách obrany dvakrát za dvacet minut. Přesto vždy dokázali na gól reagovat a ještě ve 30. minutě otočit na 3:2. Branná stihla do přestávky srovnat a hned po ní chytil ruprechtický Holub jistý gól. To hosty „nakoplo" a rázem vedli 5:3. Jenže domácí se nebáli hodně útočit, takže v 75. minutě srovnali gólově krok na 5:5. Hostující Dědič platil sice na zadáky, ale ze čtyř šancí nevyužil ani jednu. Také Holub znovu zachraňoval, ale mladý Velek a po něm Průcha poslali Ruprechtice do vedení na 7:5. Nakonec se podařilo v děsivé přestřelce domácím ještě snížit. Ale nic víc jim hosté nedovolili.
Branky: 6. a 75. Nýdrle, 36. a 60. Ilner, 19. Šimek, 87. Svoboda – 19. a 56. Dlabola, 51. a 85. Průcha, 9. Záveský, 30. Vrtal, 78. Velek. Rozhodčí: Šubrt. Diváků: 100. Ruprechtice: Holub – Morávek, Kusebauch, Tichý (65. Kuželka), Záveský – Velek, Vrtal, Průcha, Šrůtek – Dědič, Dlabola.