Fotbalová divize/ VTJ Rapid Liberec – Vysoké Mýto 2:5 (1:3)

Rapid zahájil šikovným obhozením vysunutého stopera, kdy se následně do samostatného nájezdu dostal Šikýř, ale gólmana nepřekonal. Hosté se prezentovali průniky po stranách a následně zaměstnávali obranu a Zíku centry. V 8. minutě hostující Kopecký našel hlavičku Svobody, který nikým neatakován uklidil balón do brány. Za deset minut po odvráceném rohu Šumského se míč dostal ke Kopeckému, a ten jej z první nekompromisně a krásně napálil za Zíkova záda. Za Rapid pak po dlouhém autu Lukáše Halamy hlavičkoval do brány jeho bratr Petr, hráč hostů zákrokem rukou vytěsnil míč na tyč, rozhodčí však tento nedovolený zákrok nepostřehli.

Ve 35. se ke střele po zemi zpoza hráčů 
z hranice vápna rozhodl zkušený Svoboda a zvýšil na 3:0, ale ještě před poločasem ho na druhé straně křížnou střelou napodobil liberecký Landyš a snížil. „Máňa“ Landyš se krátce po změně stran opřel do míče a bylo 2:3. To domácímu týmu pozvedlo náladu a zakřiknutého soupeře začal přehrávat. Jenže otevřená hra se domácím vymstila v 63., kdy se po útočné akci Rapidu bránící hráči snažili vyřešit brejk Mýta vystavením do ofsajdu. Jenže exligový Svoboda si s tím šikovně poradil a střelou po zemi pohřbil naděje Rapidu . Pak měli domácí štěstí, když je zachránila tyč a výborný zákrok Zíky. Rapid se nevzdával, ale i když Šikýř a Landyš bojovali ve vápně, ve skrumáži balón nedostali za brankovou čáru. To hosté byli efektivnější a pět minut před koncem na prudký roh Šumského si doprostřed vápna naběhl stoper Pecháček, jemuž stačilo nastavit nohu a završil tak výhru Mýta. „Pohřbily nás tři individuální chyby. Za stavu 0:2 pak zahrál protihráč rukou a měla být penalta. Přesto jsme si v zápase vytvořili nejvíc vyložených šancí na jaře. Hned tu první měl Šikýř využít. Pak jsem za stavu 2:3 věřil, že srovnáme, protože naše chuť na další góly byla velká. Měli jsme šance, ale ty nedali. Klidně mohl zápas skončit 5:8,“ hodnotil trenér Lukáš Halama.

Branky: 41. a 47. Landyš – 8., 35. a 63. Svoboda, 18. Kopecký, 85. Pecháček. Rozhodčí: Svatík. Diváků: 40. Rapid: Zíka – Slatinka, P. Halama (67. Kopic), Poživil, Svoboda – Uzel, L. Halama – Vodička (59. Soukeník), Landyš, Vaněk – Šikýř.