„Bohužel nám odešli hostovat do jiných klubů dva velmi důležití a velezkušení hráči Michal Hýbl do Bulovky a Petr Jalovičár do Rychnova u Jablonce (oba na půlroční hostování). Nejsme z toho v klubu nijak nadšení, ale na druhou stranu razíme politiku, že když si někdo chce jít zahrát jinam a obzvlášť do vyšší soutěže, tak mu bránit nebudeme," uvedl šéf klubu Ruddy Polák. Pertoltickým se podařilo prodloužit o rok hostování pilíře obrany Míry Čejky z Višňové.

„Z toho mám velkou radost, protože to je opravdu fotbalista se vším všudy a mladí se od něho mohou hodně naučit. Hlavně bych chtěl pochválit vedení klubu Višňovských, protože v poslední době máme nadstandardní vztahy, což je hodně pozitivní," chválí Polák. Dále prodloužili hostování bratři Jakub a Viktor Lesákové z Hejnic, Robin Rysiowski a Zdeněk Čumpl z Habartic a nepostradatelný „ministr financí" Jan Hoť z Nového Města.

Trenérem alias Hnátkem je tuto sezonu manažer klubu Ruddy Polák, který odvolal veškerou přípravu, aby se nikdo nezranil a mohlo se vlétnout do bojů v plné síle.

„Ambice máme ty nejvyšší, tedy hrát v popředí tabulky a pokud možno celou soutěž vyhrát. Ale konkurence je veliká, a tak budeme mít co dělat. Dopředu ovšem zodpovědně říkám, aby se zamezilo spekulacím, že i když bychom celou soutěž vyhráli, tak bychom mužstvo do vyšší soutěže nepřihlásili. Chceme se především zaměřit na zkvalitnění zázemí a pokusit se získat nějaký grant a až poté zkvalitnit a rozšířit kádr, který by byl schopen eventuálně vyšší soutěž hrát," přiznává.

„Chtěl bych vyzdvihnout ještě jednu revoluční záležitost v klubu, a tou je obrovská podpora obce Pertoltice a našich sponzorů. Před třemi lety mi tehdejší kandidát a nynější místostarosta a můj kamarád Ladislav Hovad slíbil, že pokud se mu podaří se prosadit do vedení obce, tak podpora sportu bude jedna z jeho hlavních priorit a já jsem nesmírně rád a potěšen, že to nebylo jen plácání do vody a obec nás začala i přes velké zadlužení opravdu hodně podporovat a zabránila na poslední chvíli tomu, že Pertoltice nezmizely z fotbalové mapy. Není to zásluha pouze místostarosty, ale naše obrovské díky patří všem od starosty až po posledního člena zastupitelstva, kteří podpoře sportu byli, jsou a věřím, že i nadále budou, nakloněni. Bez této podpory bychom v naší obci určitě už nebyli. Stejnou měrou bych chtěl ještě poděkovat i všem našim sponzorům, jimiž jsou Avanti Caffé Jaroslav Pauch, JAC Racing Jirka a Aleš Coufalové, Nápoje Martin Šípek, Autovrakoviště Pertoltice Josef Reiniš, Potrefená Husa Liberec Libor Vedral a Martin Horáček, Nordic Point Petr Záděra," dodává Ruddy Polák.