Právě Piták stál u zrodu několika možností, po kterých mohli domácí skórovat. Navíc byl lídr týmu Piták v prvním poločase stažený za rameno brněnským kapitánem Pavlem Zavadilem v pokutovém území, ale rozhodčí Kovařík penaltu nenařídil, byť se pak jablonecký kapitán hodně zlobil.

Brnu se v Jablonci dlouhodobě nedaří, ale nakonec zápas skončil bez branek. Čím to bylo, proč vázly kombinace?

Brno hrálo výborně, dobře bránili a těžko jsme se tam dostávali. Pak, když jsme se tam dostali, tak jsme to nedokázali vyřešit. Měli jsme přečíslení, ale chyběla nám lepší finální přihrávka. Kolikrát jsme tam byli tři na tři nebo čtyři na tři, ale nedokázali jsme to vyřešit.

Myslíte si, že ještě budete muset zapracovat na útočné fázi? Po Superpoháru to vypadalo, že to půjde, ale s Brnem to nebylo asi ideální, že?

Určitě to bylo vidět, že do nějakých vyložených šancí jsme se nedostávali. Ta finální přihrávka tam chyběla, a to musíme určitě zlepšit.

Teď je sice po prvním kole, ale zůstávají stejné cíle, že chcete atakovat ty nejvyšší příčky?

Chceme hrát nahoře, ale je vidět, že liga bude vyrovnaná. Nebude tu už žádný lehký soupeř. Brno tady odehrálo výborný zápas a myslím si, že si bod odváží zaslouženě.

Když jste vyhráli v Superpoháru, musel vás trenér vracet nohama na zem z euforie?

To ne. Sezona začíná až teď. Superpohárem jsme končili loňskou sezonu. Sebevědomí jsme měli určitě dobrý, ale nebyli jsme nějak nahoře.