Stráž nad Nisou předvedla opět střeleckou nemohoucnost, když třikrát nastřelila konstrukci branky, ale prohrála doma s Košťálovem 0:2. Hejnice porazily v dramatické koncovce Mšeno, ale přišly o střelce Kobra, který neoprávněně inkasoval druhou žlutou kartu. Nováčci z Rynoltic a Chrastavy hráli prvně doma a vyhráli bez větších problémů.

Rynoltice - Frýdlant 3:0 (3:0)

V domácí premiéře podali Rynoltičtí kvalitní výkon. Frýdlant měl svoji šanci ve 13. minutě, kdy po dlouhém výkopu nastřelil tyč. Domácí se dočkali za šest minut, kdy po kombinaci a přihrávce Kotka ml. zakončil gólově Jaroslav Vacek. Ve 31. zazlobil Frýdlant po rohu, ale po okamžitém kontru Jana Vacka měl štěstí. Pak ještě domácí Brauner zachytil malou domů, jenže nebyl v koncovce přesný. Takže až v závěru domácí měnili skóre. Nejprve Ptáček vykličkoval ve vápně vše a nedal Höflerovi šanci a po něm po další kombinaci zakončil z 18 metrů přesně Brauner. Zasloužené vedení, kdy Rynoltice měly více ze hry a soupeře do vážnější šance nepustily. Po přestávce hráli domácí více zezadu, nikam nespěchali a neotvírali hru. Hlídali si náskok, i když za cenu nesourodé hry, která byla ale oboustranná.

Branky: 19. Jaroslav Vacek, 40. Ptáček, 45. Brauner. Rozhodčí: Trdla, ŽK: 4:2. Diváků: 100. Rynoltice: Kubínek T. Zeidler, M. Kotek ml., Hanzl, Švarc Jar. Vacek, Všetečka (50. M. Kotek st.), Ptáček, Brauner (80. Pudil) A. Kotek, Jan Vacek (70. R. Zeidler). Frýdlant: Höfler - Peml, Drobný, Uhrik, Šena - Scheidl, Coufal, Částek (70. Kutílek), Jelínek (78. Lopuszynski) - Plesar (59. Nosek), Štrbák.

Chrastava - Jilemnice 3:1 (1:0)

Celý zápas měl domácí nováček převahu, byl herně lepší a vycházely mu také kombinace. V pohledné hře chybělo jen víc branek, protože domácí střelci zahazovali často jasné věci. Ale hned ve 3. minutě byl přesný v dorážce Řezka, který za pár minut překopl prázdnou branku a minutu nato M. Rozmajzl střílel do tyče. Řezkovu střelu do opuštěné brány vykopl bek, trestný kop M. Rozmajzla šel těsně mimo. Do poločasu se neprosadil v šanci ani kanonýr Beneš, Holinský z vápna přehodil gólmana i břevno a v přečíslení nastřelil M. Rozmajzl brankáře. Po přestávce pálil hned Bartoš a pak se konečně zapsal mezi střelce Beneš. Pak domácí po dlouhé přihrávce zaspali a Bergman zakončil jedinou příležitost hostů na 2:1. Naději na případný bod ale hned smetl z programu dne Cusnir gólem na 3:1. Chrastavě to stále nevycházelo gólově, jak by mělo a Beneš, Cusnir a dvakrát Jahoda neuměli zakončit své samostatné úniky.

Branky: 3. Řezka, 50. Beneš, 59. Cusnir 55. Bergman. Rozhodčí: Tykva. Diváků: 120. Chrastava: Kosiewicz - Kopecký, Vávra (75. Procházka), P. Rozmajzl (69. Mareček), Cusnir - Žemlička, Řezka (61. Jahoda), Beneš, Holinský - M. Rozmajzl, Bartoš.

Stráž n. N. - Košťálov 0:2 (0:1)

Domácí měli patnáct minut velký tlak a hosté jen odvraceli jejich ataky. Hned v 1. minutě se Landa dostal po chybě ve vápně do šance, jenže promáchl, po něm Drašner hlavou po centru mířil mimo. Stejný hráč v další velké šanci sám před brankářem střílel do něj. Pak se osmělili i hosté a kolem 20. minuty Stehlík po skrumáži střílel do hráče a Cermanova hlavička šla nad, stejně jako Grafikova střela ze 20 metrů. Pak Stráž nevyužila sérii rohových kopů a po dalším z nich Landa poslal míč 20 cm nad. Největší šanci Stráže spálil ve 36. Hertík, jenž z metru poslal bombu do břevna. Přišel trest za neproměňování příležitostí a ve 41. po přihrávce za domácí obranu „z první" Cerman skóroval.

Stráž byla před brankou nemohoucí i ve druhé půli, kdy v 51. Oberreiter nastřelil tyč a dorážku namířil Havlíček nad. Hosté zazlobili hlavičkou nad a pak Václav Jirsa poslal ránu ze 20 metrů podobně.

V 78. hosté udeřili podruhé a opět to byla přihrávka za beky, kdy Janata dal domácím lekci z produktivity. Ti se dál tlačili dopředu, Kraus hlavičkoval přes břevno, Oberreiter nastřelil břevno a tyč a stejný hráč v poslední minutě další možnost poslal opět nad branku.

Branky: 41. Cerman, 78. Janata. Rozhodčí: Žernovnický, ŽK: 2:2. Diváků: 80. Stráž: Příhoda - Dostál, V. Jirsa, Frýba (85. J. Jirsa), Hertík -Drašner, Oberreiter, Stolín, Horáček (68. Kraus) - Havlíček, Landa (43. Budský).

Hejnice - Mšeno B 4:3 (1:0)

Zápas se odehrál v Hejnicích, protože stadion ve Mšeně prochází rekonstrukcí. Utkání začalo dvojím zastřelováním domácího Kobra, ale pak měli domácí kliku, kdy po chybě hostující Koudelka z malého vápna trefil tyč. Po čtvrt hodině se hra vyrovnala a hrálo se jen po vápna bez ohrožení brány. Ve 42. nevyšel Mšenu ofsajd systém a Malinský Grujoski s Kobrem šli sami na stopera. Udělali si z něho trhací kalendář a Kobr dostal Hejnice do vedení. Ještě v samém závěru poločasu vyslal Kouba Kobra do šance, jenže ten nastřelil jen ruce gólmana. Na začátku druhého poločasu měli domácí štěstí, když Jiroušek z pěti metrů střílel do brány, ale v posledním okamžiku mu ve skórování zabránil skluzem Budka. V 58. Kobr zachytil rozehrávku na půlce a po úniku z úhlu překvapil gólmana, který se nedohodl s obráncem. Jenže hned za dvě minuty přišla hrubá chyba domácí zálohy, Jiroušek předložil míč Mrklasovi a Mšeno bylo rázem zpět v zápase.

V 70. přišel další důležitý moment utkání. Šorejse v samostatném úniku zastavil skluzem mšenský obránce, ale pokračovalo se ve hře. Hosté okamžitě zaútočili a Petr srovnal na 2:2. Rozhodčí ale předtím slyšel „špačkování" Šorejse, který se dožadoval faulu. Vrátil se tedy zpět a ukázal žlutou kartu hráči, který podle něho komentoval jeho výklad pravidel. Jenže žlutou ukázal úplně někomu jinému a byl to nevinný Kobr. A protože již jednu žlutou měl, musel ze hřiště! Domácí ale na křivdu zareagovali po čtyřech minutách, kdy Grujoski našel Koubu a bylo 3:2 pro Hejnice. Hosté však hráli přesilovku, kterou dokázali využít po další hrubé chybě při odkopu domácího hráče. Ten místo odkopu přihrál Koudelkovi a bylo znovu srovnáno. Po chvíli byl zřejmě kompenzačně vyloučen i hostující Jiroušek a síly se vyrovnaly. V 86. drama rozhodl pro Hejnice Kouba, jehož hlavička šla od tyče do tyče a skončila v bráně. Hosté se nevzdali a Ráž musel ještě v 89. zakročit při šanci Mrklase.

Branky: 43. a 58. Kobr, 74. a 86. Kouba 50. Mrklas, 70. Petr, 80. Koudelka. Rozhodčí: Vrtal, ŽK: 2:2, ČK: 70. Kobr 84. Jiroušek. Diváků: 120. Hejnice: Ráž - Přibyl, Novotný, Budka, Dressler - Berka (27. Kouba), O. Malinský, Grujoski, Zrubec (81. Sýkora) - Šorejs, L. Kobr.