Co dělá pro mužstvo gólman, předvedl Aleš Vítek z Bílé. Jeho tým v České Lípě propadal v defenzivě jako školáci, přesto Vítek chytil domácím šest sólových nájezdů a položil tím základní kámen k závěrečnému úspěchu. Chrastava má bod z Bukovan, stejně jako Rynoltice z Horní Police. Raspenava v zápase plném karet porazila Rozstání, béčko Hrádku alespoň dotáhlo náskok Dubice a má bod, který zařídil nestor Konrád z penalty. Nová Ves se snad gólově probudila a mohla slavit první jarní výhru nad Jablonným. Ruprechtice se představily prvně doma na svém pažitu a porazily Rokytnici.

Loko Česká Lípa - Bílá 1:3 (1:2)

Přestože týmy dělilo v tabulce 24 bodů, byli to domácí, kteří mohli za půlku vést aspoň 6:0. Lípa byla lepší a obrana hostů nestíhala čelit jejich rychlým hráčům. V 10. minutě Lokomotiva vedla 1:0 a následně šest úniků domácím zmařil skvělý Aleš Vítek. Nebýt jeho, měla Bílá zaděláno na debakl. Přesto zkušení hosté srovnali Jiřím Kovářem, jenž hlavou zakončil centr Vopřátka. Z minima pak Bílá vytěžila maximum zásluhou aktivní hry beka Bulíře. Přesto se hosté stále potýkali s aktivní hrou soupeře. V 70. přišel zlomový moment utkání. Klička Černého znamenala podkopnutí v podání Linkeho a penalta proti Bílé. Jenže tu výtečný Linke chytil. Hosté taktickou hrou drželi pak domácí na uzdě a v 88. minutě jejich výhru pečetil po rohovém kopu Kotrmana opět Kovář.

Branky: 10. Matys - 30. a 88. Jiří Kovář, 42. Bulíř. Rozhodčí: Barcuch, ŽK: 2:6. Diváků: 70. Bílá: Vítek - Kratochvíl, Linke, J. Kovář, P. Bulíř - Škoda (70. Rubáš), Kauška, Imrich, Kotrman - Vopřátko (80. Soldát), Mikásek (60. Zelinka).

Bukovany - Chrastava 1:1 (0:1)

Hrálo se po kotníky v blátě, takže oboustranně vázla jakákoliv větší kombinace. Hosté měli velkou šanci Vávrou, ale gól vstřelil jen Šipula, který z trestného kopu prostřelil brankáře. Na těžkém terénu byla Chrastava lepší a v pohodě mohla náskok navýšit. Jenže v rozpětí pěti minut selhali v koncovce Stránský a dvakrát Henzl, jejichž střely skončily v náruči gólmana. Domácí měli také několik dobrých příležitostí, ale vlastní nemohoucností se připravili o branky. Nakonec vyrovnávacímu gólu pomohli hosté, kteří při rohu trestuhodně nechali volného hráče, který měl čas míč si zpracovat a zavěsit. Za zmínku stojí ještě na straně Chrastavských pokus Jahody levačkou.

Branky: 71. Prýl - 21. Šipula. Rozhodčí: Zlatník, ŽK: 3:3. Diváků: 50. Chrastava: Kosař - Šipula, Žemlička, Trakal, Stránský - Urban (60. Henzl), Bartoš, Vávra, Mazánek (73. Zikmund) - Jahoda, Rozmajzl.

Raspenava - Rozstání 1:0 (0:0)

Zápas začal velkým bojem a bez větších šancí se hrálo až do 38. minuty, když Zeman přihrál Mlezivovi, jenž se objevil sám před Kotlárem, ale hostující brankář byl úspěšný. Poté mohli trestat i hosté po chybné přihrávce Baloga, ale ten svou chybu na poslední chvíli napravil. Druhá půle byla opět plná osobních soubojů a hra se přelévala spíše jen od vápna k vápnu. Doplatil na to i M. Koudelka, který musel v 71. střídat s tržnou ranou na hlavě. Hosté hráli velmi tvrdě a doplatili na to v 81., kdy byl ve vápně sražen Zeman a pokutový kop s přehledem proměnil Martinů. V 86. se dral do rychlého útoku L. Koprnický, byl však nedovoleně zastaven hostujícím Jiroušem, který za to uviděl červenou kartu. Domácí si náskok už do konce utkání bez problémů udrželi.

Branka: 81. Martinů z pen. Rozhodčí: ŽK: 4:6, ČK: 86. Jirouš (Ro). Diváků: 50. Raspenava: Farkaš - P. Koudelka, J. Koprnický, Žlebek, Balog (58. Koutný) - L. Koprnický, Vancl, Martinů, M. Koudelka (71. Horáček) - Mleziva, Zeman. Rozstání: Kotlár - Botka, Štajer, Pavlů, Mikeš - Kochan, Pomeisl, Passian, Jirouš - Čihula, Zerák.

Horní Police - Rynoltice 1:1 (1:1)

Od začátku to byl tvrdý boj, v němž byli domácí o něco lepší. První šanci proměnili však hosté, když se po rohu hlavou trefil Martin Kotek. Domácí pak po dlouhém autu hlavičkou v 16. srovnali stav. Náznaky šancí pak byly na obou stranách, hosté trochu zaostávali v důrazu a rychlosti. Bojovnost Polici nechyběla ani ve II. poločasu, ale to byli hosté již lepší. Zlepšili pohyb a měli také více standardních situací. V závěru měli Rynoltičtí již solidní tlak, jenže bez efektivní koncovky.

Branky: 16. Kalina - 3. Kotek. Rozhodčí: Polák, ŽK: 1:0. Diváků: 30. Rynoltice: M. Kubínek - Stebelský, J. Kubínek, Kotek, Rudolf - Šálek (80. Šimon), Jar. Vacek, T. Vacek, Borsuk - Jan Vacek, Pudil.

Hrádek B - Dubice 3:3 (0:2)

Ve vyrovnaném utkání dělali problémy domácím zadákům rychlí útočníci Dubice. Zejména pak nepolapitelný Bárta, který se prosadil třikrát. První gól vstřelili hosté z penalty po faulu ve skrumáži. Bárta pak po dalším úniku přehodil gólmana Roba na 0:2. Domácí odmazali náskok zásluhou P. Štálíka, jemuž přihrál hlavičkou Šašek. Jenže opět Bárta dal na 1:3, a to již hosté hráli o deseti. Po hodině byl vyloučen domácí hráč a síly se tak vyrovnaly. Závěr pak vyzněl pro Hrádek. V 81. pěkně vypálil Konrád a pak jeho centr našel Š. Fujáčka a bylo 2:3. Domácím pak vyšel nápor a v nastaveném čase byl faulován Štálík. Z nařízené penalty pak Konrád zařídil remízu.

Branky: 48. P. Štálík, 82. Š. Fujáček, 90. Konrád z pen. - 11. z pen., 38. a 56. Bárta. Rozhodčí: Hanousek, ŽK: 4:7, ČK: 66. F. Fujáček - 40. Ráliš. Diváků: 50. Hrádek: Rob - Horváth, Marek, Š. Fujáček, F. Fujáček - L. Janáček, Nývlt, Černohorský, Holec (70. Konrád) - P. Štálík, Šašek (80. Jiřišta).

Nová Ves - Jablonné 4:0 (3:0)

Domácí se konečně probudili a ve 13. minutě po akci Abraháma otevřel účet Řezka. Dobrá byla i střela hrajícího trenéra Bartůňka těsně nad. Až ve 32. mělo Jablonné první a jedinou šanci po hrubce Holuba, ale střelec natolik váhal, až Holub odčinil chybu a míč mu ukopl. V závěru půle Ves svoji převahu vyjádřila pouze ranou Cusnira do břevna. Domácí po přestávce deset minut nabírali dech a pak hosty sfoukli během chvíle. V 56. se urval Řezka, jenže sólo poslal do brankáře. Za dvě minuty překonal gólmana hlavičkující Bartůněk, pak střelec udělal dva beky a jeho centr poslal do prázdné brány hlavou Cusnir. Vše opět hlavičkou dokonal Menšík. Navíc mohlo být ještě veseleji, ale Řezka neproměnil penaltu, která byla nařízena za jeho sražení. V závěru dobře střílel Abrahám, na druhé straně se ukázal Zeidler po individuální akci, ale Kverka udržel čistý štít.

Branky: 13. Řezka, 58. Bartůněk, 65. Cusnir, 68. Menšík. Rozhodčí: Marek, ŽK: 1:1. Diváků: 20. Nová Ves: Kverka - Vávra, Malaga, Kopic, Holub - Abrahám, Cusnir, Novotný, Menšík (70. Štefan) - Řezka, Bartůněk.

Ruprechtice - Rokytnice 3:1 (1:0)

V úvodu oboustranně vázla kombinace a u domácích i komunikace. Domácí ale byli lepší a Dědič využil jednu ze čtyř šancí do poločasu. Další jasné šance zbrkle ruprechtičtí hráči zahazovali. Hosté občas ohrozili Holuba, ale vždy to bylo po chybách Ruprechtických. Po přestávce domácí zabrali a po necelé hodině bylo 3:0, zásluhou dvou tref Michala Průchy, který navíc nastřelil tyč. Domácí si začali věřit a najednou předváděli spousty kombinací, jen góly z nich chyběly. Jenže byli natolik sebejistí, až je nakonec soupeř velmi laciným gólem potrestal.

Branky: 51. a 58. Průcha, 22. Dědič - 85. Bareš. Rozhodčí: Ouředník, ŽK: 0:1. Diváků: 50. Ruprechtice: Holub - Morávek, Kusebauch, Tichý, Záveský - Velek, Vrtal, Průcha, Dlabola (69. Prokop) - Dědič, Antoš.