Na hřišti se v libereckém dresu představili nově 17letí Uruguajci Sebastian Cal a Federico Tabeira, Mirza Ramič ze Sarajeva a navrátilec Henzl. Zřejmě to byl poslední zápas za Liberec pro Martina Janošíka, kterému nevyšel přestup do Varnsdorfu a bude si hledat angažmá jinde.

Libereckým se podařilo skórovat v 15. minutě po trestném kopu zprostřed hřiště, kdy hlavičkou Ondráček přehodil gólmana. Jablonec pak nedokázal využít několika chyb ve středu obrany a navíc nastřelil tyč. Zato za Liberec ve 28. zakončil Krejčí pěknou kombinaci na 2:0. Ale po čtyřech minutách Jablonec snížil, když dobře sehrál trestný kop a zakončil Kuhnem. Druhý poločas byl bez vyložených šancí a o něco aktivnější byli hosté. Těm také v 78. minutě vyšel útok a po odraženém míči srovnal na 2:2 Kovačevič. Šanci ještě měl Tabeira, ale v úniku neuspěl.

Liberec: Kubát Zitka, Vojtěšek, Chlumecký, Henzl Kaiser, Ondráček, Cal, Janošík Polívka, Krejčí. Střídali: Konečný, Drobílek, Tabeira, Kastelovič, Řehák, Lanfranchi, Ramič.

„Zkoušíme hráče ze širšího kádru, někteří byli hrát za áčko proti Bohemce, takže jsme měli možnost dát novým větší prostor. Prostřídali jsme 18 hráčů a všichni se snažili. Zápas skončil zaslouženě remízou a někteří z hráčů se nám jeví velice dobře," řekl k derby trenér Džimis Bekakis.

„Mužstvo se jako každý rok tvoří znovu, proto bude mít nějakou dobu své mouchy jako loni, ale určitě bude pracovat jako to v minulé sezoně. Příprava bude podobná té zimní máme v ní hodně strašně těžkých zápasů s kvalitními soupeři. Ale s těžkými soupeři se fotbalově roste. Kluci jsou tu talentovaní, podmínky růstu mají a naším úkolem je, aby opět dva z nich přešli do ligového áčka. Ideálně již za půl roku," sdělil trenér David Vavruška.

Juniorka hraje další zápasy ve středu 9. července v Mladé Boleslavi a v sobotu 12. července v Kolíně.

V kádru juniorky došlo k posunům: Bouška a Frimmel jsou v ligovém áčku, Novotný ve Varnsdorfu, z věkových důvodů skončili Beníšek, Soběslav, Káva a Janošík.