Na seznamu vytoužených posil trenéra fotbalistů Slovanu Liberec Jindřicha Trpišovského zaujímal jednu z čelních pozic. I přesto už se zdálo, že obránce či záložník Daniel Bartl kádr libereckého mužstva neposílí. Situace se však postupem Slovanu do základní skupiny Evropské ligy změnila a někdejší Trpišovského svěřenec ze Žižkova nakonec vyměnil Mladou Boleslav za modrobílý dres Slovanu. O své první dojmy se podělil pro klubový web.

Dane, Slovan o vás usiloval delší dobu, přestup se ale podařilo dokončit až nyní. Jaké jsou vaše prvotní dojmy z nového angažmá?

Jsem opravdu šťastný, že tu můžu být. Už jsem byl u Honzy Nezmara, který mi nastínil, jak by spolupráce měla vypadat a co ode mě v klubu očekávají. Zatím se mi moc líbí zázemí, kluci i všichni lidé kolem jsou super. Je to tady na vysoké úrovni a myslím, že se jde správným směrem, abychom dosáhli úspěchů, kterých chceme.

Slovan postoupil do základní skupiny Evropské ligy. I v této souvislosti, berete přestup pod Ještěd jako krok vpřed ve vaší kariéře?

I díky tomu, že kluci postoupili do skupiny, se můj přestup zkompletoval. Samozřejmě, už je mi taky šestadvacet let, takže tento transfer jako další posun v kariéře beru. V Evropské lize jsem hrál zatím pouze předkolo, takže na skupinovou část se velmi těším a doufám, že to, co do mě klub investoval, dokážu splatit dobrými výkony na hřišti.

V týmu je v současné době velká konkurence. S jakými osobními ambicemi do Slovanu přicházíte?

Samozřejmě, že bych chtěl hrát, ale vím, že můj post je v současné době ztrojený. Na druhou stranu, trenéři o mě měli zájem, takže šanci určitě dostanu. Místo v sestavě nemá dané nikdo, musíme makat na sto procent a trenér optimální sestavu vybere. Já udělám maximum pro to, abych se do ní vešel.

Jaký post vám na hřišti vyhovuje nejvíce?

Můžu hrát obránce i záložníka, ale odmala mě to táhlo spíše dopředu. I trenér mi nastínil, že se mnou počítá spíše dopředu, ale nemám problém s tím, zaskočit v obraně.

Nakolik váš přestup souvisí s trenérem Jindřichem Trpišovským, pod kterým jste působil ve Viktorii Žižkov?

Určitě to zčásti souvisí s tím, že mě trenér zná a ví, co ve mně je a co ode mě může očekávat. Měl zájem, abych do Liberce přišel a já bych mu rád poděkoval dobrými výkony na hřišti.

Co říkáte na rapidní zlepšení jak výkonů, tak výsledků libereckého klubu oproti loňské sezoně?

Když jsem byl ještě v Boleslavi, tak jsem situaci kolem Slovanu samozřejmě vnímal. I v loňské sezoně tu byl výborný kádr, ale asi si to nějakým způsobem nesedlo. Samozřejmě i zásluhou nových trenérů a určité obměny v hráčském kádru v kombinaci s trochou štěstí se to dalo dohromady a Slovan je teď na vítězné vlně. Snad to takhle bude pokračovat i dále.

Čeká vás podzim v Evropské lize. Jak se na velké evropské bitvy těšíte?

Na to se těším moc, asi jako každý fotbalista. Všichni v kabině jsou natěšení a já jsem opravdu moc rád, že tu můžu být a doufám, že si základní skupinu zahraji.

Když se řekne Slovan, co vás, i vzhledem k vašim zkušenostem z bývalých působišť, napadne?

Slovan byl vždy nepříjemný soupeř a klub, který patří mezi top celky v české lize. Zázemí je tu na perfektní úrovni a momentálně chodí také hodně fanoušků. Co se týče chodu klubu a celkového zázemí, tak mé první dojmy jsou takové, že to tu předčilo i Mladou Boleslav.