V pátek 20. července se chystají v hojném počtu povzbudit svůj tým, který nešťastně kvůli údajné korupci v dávném duelu se střížkovskou Bohemkou nyní přišel o účast v Evropské lize.

Hrát se bude v pátek od 17.30 na severočeském stadionu U Nisy. Vítězové Poháru České pošty z Olomouce, stejně jako liberečtí mistři, se o tuto trofej utkají poprvé v klubové historii. Hanácký klub pořádá autobusový výjezd.

Na rozdíl od cesty na finále Poháru České pošty do Plzně, kterou fanoušci absolvovali Modrobílým expresem po kolejích, se do Liberce přepraví autobusy. Stejně jako tomu bylo minulý rok při pohárovém finále v Jihlavě.

„Pohár České pošty má jinou váhu než Superpohár. Zatímco finále domácího poháru se připravovalo s několikatýdenním předstihem, tak schůzka k Superpoháru byla svolaná až týden před utkáním. My jsme do poslední chvíle nevěděli, kolik budou stát vstupenky nebo jestli dostaneme příspěvek od generálního partnera, protože v té době ještě žádný nebyl," vysvětluje složitou situaci marketingový a obchodní manažer Sigmy Martin Rak s tím, že veškeré informace obdržel až ve středu na jednání v Liberci.

Termín byl sice původně stanoven na sobotu, ale kvůli účasti Liberce v předkole Ligy mistrů se zápas odehraje o den dříve. Páteční termín se olomouckým fanouškům moc nezamlouvá.

„My jsme ale byli postaveni prakticky před hotovou věc. S Libercem máme nadstandardní vztahy, je to náš top klub, který nás bude reprezentovat v Lize mistrů. Jde taky o peníze pro český fotbal, takže jsme jim chtěli vyjít vstříc a neprotestovali, i když nám to způsobilo určité komplikace," uvedl Rak s tím, že fotbalisté se na sever Čech přesunou již ve čtvrtek, a budou si tedy muset zařídit ubytování. „Původně bylo domluvené, že se pojede až v den utkání. Protože se kromě data změnil i čas výkopu, tak musíme jet o den dříve."

Manažer Sigmy věří, že i přes posunutý termín si spousta olomouckých fanoušků udělá na výjezd pod Ještěd čas. „Podle mého odhadu bychom mohli vypravit pět autobusů."                                                                                                                                 (jsj, mm)