Škoda, že celkem dobře rozjeté Doubí nemohlo sehrát duel v Sedmihorkách, kde byla voda na hřišti. Zápas by hodně napověděl, kdo by se mohl zachránit. Pěnčín-Turnov B nestačil na vedoucí Jablonec nad Jizerou a doma inkasoval čtyřku. Derby Hrádku s Višňovou přineslo první jarní výhru domácím, kde byl hlavní osobou Mizera autor vítězného gólu i vyloučený hříšník. Vojáci z VTJ Rapid Liberec doma plichtili s Pěnčínem.

Pěnčín-Turnov B - Jablonec n. J. 1:4 (1:3)

Jablonec potvrzoval roli favorita prakticky v celém utkání. Jeho hráči byli fotbalovější, ale tři góly vstřelili domácím po chybách. V 5. a 19. minutě sice domácí operovali u vápna hostů, ale po ztrátě míče následoval rychlý brejk a bylo 0:2. Za necelou půlhodinu Jablonec vedl 3:0, když branku docílil po kombinaci a střele z ostrého úhlu. Domácích jiskérku naděje na zdramatizování zažehl svým gólem Jan Škréta, který po rozehraném trestném kopu trefil přesně do šibenice. V úvodu do II. půle domácí začali dřít a dostali se do dvou šancí. Vypadalo to nadějně, i hra byla vyrovnanější, přesto dál hosté vedli o dvě branky. Nakonec hosté dokázali využít další brejk a sfoukli tak poslední naději domácích na nějaký úspěch.

Branky: 45. J. Škréta 5. a 29. Hájek, 19. Hrbek, 72. Holman. Rozhodčí: Nádeník, ŽK: 0:1, ČK: 77. Eichler - 86. Barcuch. Diváků: 50. Pěnčín-T: Hyka Šteffan, Matoušek, Čermák, Eichler J. Škréta, Bezemek (85. Kunst), Randák (46. Jaček), Zdražil - D. Škréta (60. Dlouhý), Vavřich.

Hrádek - Višňová 1:0 (1:0)

Do utkání dvou týmů spodní části tabulky vstoupili lépe domácí, v 8. minutě po centru Skrbka hlavičkoval Mizera nad. Hrádku se dařila kombinační hra, hosté se soustředili na zajištěnou obranu a do útoků se vydávali jen brejky. Ve 29. se po rohu k odraženému balónu dostal Mizera, který vypálil a s pomocí teče T. Mazánka otevřel skóre zápasu. Poté podržel Višňovou brankář Veselý, když kryl několik prudkých střel po sérii standardek domácích, kteří hráli s chutí a prakticky drželi soupeře na jeho polovině. Hosté se nadechli k ofenzívě až ke konci první pětačtyřicetiminutovky, ale Hrádek jejich snahám bez velkých obtíží odolal.

I na začátku druhého poločasu byli aktivnější Višňovští, které posílil Jakl, ale Hrádečtí si brzy získali zpět převahu, i když ne tak jednoznačnou, neboť šance už byly na obou stranách. V 58. Skrbek po střele z úhlu rozvlnil pouze boční síť, v 67. při přečíslení Višňové zachraňoval na poslední chvíli Vinš a závar po následném rohu zlikvidoval Rob, který dohrával se zraněním nohy. V 72. pálil odražený balón Havlíček nad, stejně jako na druhé straně Mizera, po centru Dobeše, kterého pěkným míčem vyslal dopředu Hořák. V 86. se prosmýkl do brejku Dobeš a Cýrus ho dokázal zastavit pouze faulem, který byl oceněn červenou kartou. Početní převahy si domácí neužili dlouho, za minutu musel po druhé žluté do sprch i Mizera. V 88. se snažil přesvědčit rozhodčího k nařízení penalty hostující Mazánek, ale za svůj pád ve vápně si vysloužil žlutou kartu. Skóre se už nezměnilo a tak se tedy zrodilo první jarní vítězství Hrádku.

Branka: 29. Mizera. Rozhodčí: Vlk, ŽK: 1:2, ČK: 87. Mizera 86. Cýrus. Diváků: 100. Hrádek: Rob Holeček, Vinš, L. Janáček, Brožík - Hořák (75. Zelenka), Hynek, Mizera, Skrbek (61. Hůla) - Hetver (78. Dobeš) T. Janáček. Višňová: Veselý - Šmidrkal, T. Mazánek, Kepr, Cýrus - Dobrovodský, Havlíček, Štrbák (81. Zimák), Holub (46. Jakl) - M. Mazánek, Kopecký (85. Bláha).

VTJ Rapid Liberec - Pěnčín 3:3 (1:2)

Domácí začali zostra a hned po 12 vteřinách skóroval Studnička. Pak měli vojáci celou řadu šancí, ale nevyužili je, zejména dvakrát Dinh. Co se nepovedlo domácím, dokázali proměnit po chybách hosté. Nejprve dobře provedený trestný kop kolem zdi a minutu na to trestali po hrubici. Tím pádem Pěnčín ožil a byl dost nebezpečný v útoku. Domácí opláceli stejnou mincí a nastřelili tyč. Po změně stran Rapid fauloval ve vápně a z nařízené penalty zvýšil autor hattricku na 3:1 pro hosty. Po hodině hry se domácí dostávali do tlaku a pomohla jim proměněná penalta za ruku. Za další tři minuty dlouhý Halamův aut našel hlavu Uzla a bylo srovnáno. V závěru sahali domácí po třech bodech, jenže po trestném kopu sudí mával ofsajd při Studničkově gólu…

Branky: 1. a 68. z pen. Studnička, 71. Uzel 26., 27. a 51. z pen. Chlomek. Rozhodčí: Vachek, ŽK: 2:2. Diváků: 60. VTJ Rapid: Dostál -  Svoboda, Poživil, Uzel, Soukeník - Studnička, Halama, Husák (60. Mečíř), Němec - Dinh (55. Šikýř), Novák.