Trenér Jaroslav Šilhavý zvolil s ohledem na halový Indoor Fotbal Cup trénink v tělocvičně na ZŠ Dobiášova. Zde bylo dvaadvacet hráčů, v čele s novou akvizicí Radoslava Kováče z Basileje a také Lukášem Váchou a navrch pět gólmanů. Chyběli jen Miloš Bosančić, o něhož se zajímá korejský Gyeongnam F.C., kam by měl o víkendu odletět na testy, a ještě Dzon Delarge, jenž se připojí po dovolené dnes.

„Miloš projevil zájem zkusit si zahraniční angažmá, objevila se pro nás i pro něj zajímavá nabídka z Koreje," potvrdil sportovní ředitel Jan Nezmar. Nově zkoušení jsou Jiří Pimpara z Varnsdorfu, Michal Janec z Liptovského Mikuláše, Juraj Tomášek ze Sence, Michal Obročník ze Zlatých Moravců a Kamil Karaš z MFK Košice. V kádru jsou zatím ještě gólman Přemysl Kovář z Varnsdorfu a také Luboš Hušek, bývalý hráč Jablonce a Sparty, s nímž se Sparta již loni nedohodla na smlouvě. „Jsou to hráči, které jsme se rozhodli vyzkoušet na základě toho, že jsme je v průběhu podzimu sledovali a připravovali je na případné doplnění kádru. Myslím si, že brankář Kovář již na ligu dorostl. Jediným jistým z nich je Kováč, s nímž jsme podepsali smlouvu na rok a půl," sdělil Jan Nezmar.

S ligovým áčkem se nepřipravují cizinci z Východu (Ljulka, Butěnin a Morozenko). „O Ljulku má zájem mateřské Dynamo Kyjev, které ho chce do přípravy, ale všichni tři mají u nás hostování do konce sezony," dodal Nezmar. „Jednání se Spartou ohledně Váchy pokračují, ale zatím jsme se nepřiblížili. Je naším zájmem, aby se vše vyřešilo co nejrychleji," doplnil Nezmar. U Váchy se ještě jedná o nějakou verzi hráčské kompenzace, případně finanční. Ale zatím jsou mezi kluby rozdílné představy o výši. První trénink Slovanu Liberec v tělocvičně.

„Je tu nový sportovní ředitel, a kdyby pokračoval v přivádění posil, jako je Radek Kováč, vůbec bychom se nezlobili," navázal trenér Jaroslav Šilhavý. Hráče Slovanu dnes čeká funkční vyšetření na FTVS v Praze, v sobotu Indoor Cup v hale a od pondělí do soboty budou na soustředění v jabloneckých Břízkách. V sobotu 12. ledna pak první zápas Tipsport Cupu na Slavii s Teplicemi. „Další dny budeme trénovat v Liberci, střídavě s Nymburkem. Máme U Nisy nově připravené hřiště s umělým povrchem, takže nemusíme nikam cestovat. Budou probíhat zápasy Tipsport Cupu a 3. února bychom měli odletět na herní kemp na Kypr. Poslední týden bude domácí generálka s Příbramí a pak již 23. února liga s Jabloncem," řekl trenér Šilhavý.

„Bylo nás na prvním tréninku sedmadvacet, chyběli Delarge, tři hráči z Kyjeva a Bosančić. Ale ani příchody nejsou ještě uzavřené," dodal Šilhavý.

Radoslav Kováč představil svůj nový dres s číslem 15 a od firmy Nike převzal kopačky se jménem Radek: „Jsem rád, že jsem tady v Liberci, že se to povedlo. Víme, že sezona není úplně dobře rozjetá, ale od toho jsem tady ve Slovanu, abych mu pomohl stoupat tabulkou tam, kam patří. To je to, proč tu jsem."