Asi to hodně mrzí, když byla devadesátá osmá nula takhle hodně blízko, že?

Vzhledem k průběhu zápasu, kdy jsme Slovácko nepustili do šance, tak to mrzí docela dost. Byla to standardní situace a bohužel to dobře kopli a ten hráč tam dobře naběhl a asi náhodně to trefil na zadní tyčku. Takže z tohohle pohledu mě to mrzí, protože Slovácko bylo docela odevzdaným soupeřem a šanci si nevypracovali.

V lize jste chytal naposledy ještě na podzim, tak jaké to pro vás brankáře je?

Já chytal ještě v Turecku na soustředění, já si zachytal docela dost. Ale v mistrovském utkání jsem dlouho nebyl.

Teď jste se dostali na třetí místo o dva body před Olomouc, tak jak to na vás působí?

My jsme to potřebovali zvládnout tříbodově, protože se nám nepodařilo dlouhou dobu vyhrát. Spíš jsme paběrkovali po bodu, takže dneska tři body bereme. Ještě je tak vysoký brankový rozdíl, takže i lidi si přišli na své.

Více o utkání Jablonce se Slováckem čtěte ZDE

Zdálo se, že postupem času jste trochu přestali hrát za stavu 4:0. Slovácko tak cítilo šanci a možná i díky tomu jste nakonec nešťastnou branku dostali.

Spíš jde o to, že Slovácko prohrává 0:3, furt hraje zezadu a bojí se, aby nedostalo gól. My jsme toho ve druhé půli už moc neměli, ale dali jsme ještě čtvrtý gól. Viděl jste sám, že pak už museli začít hrát, začali nás napadat. Jinak to z jejich strany bylo pasivní.

Když se vrátíme ke Klubu ligových brankářů, jak moc je to pro vás velký cíl?

Abych se přiznal, tak jsem to do nedávné minulosti ani nevěděl, ale připomněl mi to kamarád, že mi chybí asi pět nul. Teď už to jsou jen tři, tak abych byl upřímný, tak už to jako metu mám. Čím víc se k tomu člověk upne, tak o to to bývá těžší. Asi si to nesmím tak moc připouštět.

Jak si myslíte, že vám to ještě může trvat dlouho, abyste to dokázal?

Vzhledem k mému věku a Roman Valeš tady teď dostal přednost, tak je to všechno takové vachrlaté. Z tohohle pohledu mě mrzí ten dnešní gól, protože jsem mohl být o krůček blíž. Ale jestli to má přijít, tak to přijde. Ale jestli ne, tak ne.