Liberecké potíže na hřišti třetiligového Hodonína ukončil až na konci první části prodloužení střídající forvard Pulkrab a Slovan v druhé patnáctiminutovce přidal další tři branky. Trefili se Hybš, Folprecht a znovu Pulkrab. Skóre? 4:0.

„Utkání určitě proběhlo jinak, než jsme chtěli. Bohužel se nám dlouho nedařilo vstřelit branku, šance jsme neproměnili. Postupem času se stupňovala euforie domácích a my jsme začali být neklidní, kazili jsme a hlavně jsme byli neškodní v pokutovém území. Zápas tedy došel až do prodloužení, ve kterém jsme sice čtyřikrát skórovali, ale celkově by náš výkon měl být kvalitnější a jednoznačnější,“ přiznal liberecký trenér Jindřich Trpišovský.

Jablonec otočil

Těžkosti měl i sousední Jablonec, který na Střelnici prohrával s druholigovým Žižkovem po penaltě Podrazkého. Po změně stran však vyrovnal Masopust a postup ligového favorita zařídil tři minuty před koncem nejlepší ligový střelec a hrdina dne Tecl – 2:1.

„V těchto zápasech se soupeři z nižších soutěží to jsou vždycky nervy. Hráči Žižkova hráli od začátku na sto deset procent, my jsme začali vlažně, nebylo to úplně ono. Během celého utkání jsme si ale vytvořili spoustu šancí, jenže jsme je neproměňovali. Prohrávali jsme 0:1 z pokutového kopu a těžko jsme to honili. Nakonec jsme rádi za výhru a postup,“ řekl Zdeněk Klucký, trenér FK Jablonec. „Máme teď dva dny na to si odpočinout a v sobotu zkusíme něco udělat zase na Bohemce,“ dodal kouč.

Už v úterý si postup zajistily Teplice, které v zajímavém zápase plném zvratů zvítězily na půdě druholigového Táborska 4:3. Ani Skláři však roli favorita jednoduchou neměli.

MOL Cup, 3. kolo:

FK Hodonín - Slovan Liberec 0:4

po prodloužení (0:0)

Branky: 105. a 116. Pulkrab, 113. Hybš, 120. Folprecht

Sestava Liberce: Hladký - Kulhánek, Kúdela, Karafiát - Vácha (77. Folprecht), Havelka - Malinský (62. Coufal), Bosančič, Hybš - Voltr, Bartl (62. Pulkrab). Trenér: Trpišovský

FK Jablonec - Viktoria Žižkov 2:1 (0:1)

Branky: 51. Masopust, 87. Tecl - 13. Podrazký z pen.

Sestava Jablonce: Hrubý - Holeš, Pernica, Kysela, Hanousek - Masopust, Považanec, Trávník, Jovovič (89. Zelený) - Mihálik (63. Doležal), Tecl (90. Janetzký). Trenér: Klucký