Jablonec na prvním srazu přivítal záložníka Adam Kučeru z Vlašimi, který přichází na roční hostování s opcí. Na testech je stoper Marek Kodr ze Slavie a z hostování se vrátili stopeři Martin Kouřil s Davidem Lischkou a Jakub Janetzký.

Poprvé za sedm let chyběl na srazu Jablonce stoper Vít Beneš, který odešel do maďarského Vasasu Budapešť. „Cítil jsem, že jsem potřeboval změnu," vzkázal ústecký rodák. Pokračovat nebude ani Nikola Janković, který se s klubem nedohodl. Hostování skončilo Petru Jiráčkovi a do přípravy se nezapojil ani Tomáš Wágner. Smlouvu naopak prodloužil kapitán Tomáš Hübschman.

Fotbalisté Jablonce na prvním tréninku.Zdroj: FK Jablonec

„Musíme se na to koukat střízlivě. Situace v klubu žádným velkým příchodům nenahrává," nechal se slyšet jablonecký trenér Zdeněk Klucký, který postrádal reprezentanty do 21 let Michala Trávníka a Slováka Adama Zreľáka.

U sousedů pod Ještědem počítají hlavně ztráty. Liberec přišel o gólmanskou jedničku Martina Dúbravku, skončili i Martin Latka, Jan Polák, Egon Vůch a Tomáš Souček. Michal Obročník šel hostovat do Olomouce. Odejít má i obránce Lukáš Bartošák, o kterého usiluje Zlín.

V Liberci nepočítají ani s Milanem Barošem. „Vnímali jsme, že pro Milana je Baník Ostrava srdeční záležitost a velké lákadlo. Lidsky mu rozumím, i když přiznávám, že jsem zklamaný a Milan nám bude chybět," svěřil se sportovní ředitel Slovanu Liberec Jan Nezmar.

Řeší se i budoucnost Ubonga Ekpaie, který se hlásil na zátěžových testech. Slovanu se vrací z hostování záložník Zdeněk Folprecht a na testy dorazil francouzský záložník Mahamadou Dramé z Košic, který nasbíral dva starty v dresu Teplic a také záložník Jan Jelínek ze Žižkova.

S Teplicemi začal trénovat i Martin Fillo, kterého láká Evropská liga se Zlínem. „Žádnou konkrétní nabídku jsme nedostali. Neuvažujeme o tom, že bychom ho uvolnili, je to pro nás klíčový hráč," konstatoval trenér Teplic Daniel Šmejkal.

Na prvním srazu se objevil ztracený syn Jan Rezek. Teplický odchovanec se vrací na Stínadla po třinácti letech. Zbývá doladit už jen poslední detaily jeho příchodu z Příbrami.

„Tady jsem vyrostl a dostal šanci poprvé si zahrát v lize. Kruh se uzavřel a já jsem nadšený, že jsem šanci vrátit se do Teplic dostal," svěřil se novinářům Rezek. Ten má nahradit lídra Štěpána Vachouška, který ukončil kariéru.

„Je odsud a věříme, že nám pomůže, protože i přes sestup Příbrami má za sebou velmi dobrou sezonu," zdůraznil Šmejkal.

V zahraničí si vyhlédl mladého slovinského útočníka Nermina Haljetu z NK Krško. „Je to středový útočník vysoké postavy, mladý perspektivní hráč, který se nám líbil na testech, a věříme, že má potenciál, jenž se nám podaří zúročit," spoléhá lodivod Šmejkal.
Dalším nováčkem je záložník Vojtěch Gebert. Z hostování se vrací Marek Strada, Patrik Dressler a Vojtěch Novotný.