Liberec je pro Slovácko zakletý. Fotbalisté z Uherského Hradiště odehráli proti partě bojovníků z Podještědí už třicet zápasů, vyhrát ale dokázali pouze tři. Slovan statistiku vylepšil v sobotním utkání 29. prvoligového kola, když o jeho triumfu rozhodl už ve 2. minutě agilní Ekpai. Liberecký forvard Baroš navíc po hodině hry nedal penaltu.

Slovan má formu jako hrom, po čtvrté výhře z posledních šesti zápasů je v tabulce už devátý. „Diváci viděli hodně atraktivní utkání, které nepochopitelně skončilo 1:0, protože byl k vidění nespočet možností, střel a šancí na obou stranách,“ řekl spokojený liberecký trenér Jindřich Trpišovský. ,„Zápas musel diváky bavit. Jen je škoda, že z toho, co jsme do utkání investovali, nemáme ani bod,“ posteskl si trenér Slovácka Stanislav Levý.

Ruprechtice - Desná 1:0
Totální zkáza Studáneckých v I. A třídě

O vítězi rozhodla už zmiňovaná 2. minuta. Nově poskládaná defenziva Slovácka nechala v šestnáctce příliš volného prostoru záložníkovi Ekpaiovi, za jehož přesnou ránou k tyči se gólman Daněk jen bezmocně ohlédl – 0:1.

„Vstup nám kvůli naší nepozornosti a nekoncentrovanosti nevyšel. Liberec se dostal do vedení, a pak mohl hrát svoji hru, čekat na brejky. Sice jsme si vytvořili převahu, jenže když se dostaneme do šancí, tak je neproměníme,“ pokrčil rameny domácí trenér.

Utkání Slovanu Liberec (v modrém) proti Dukle Praha
To byl nervák! Liberec rozhodl o výhře nad Duklou dvěma góly v závěru

„Začátek střetnutí patřil nám, pak jsme přežili část, kdy měli domácí navrch a kdy třeba Koné neproměnil dvě vyložené šance. Jeden z klíčových momentů byl na konci poločasu, kdy Dúbravka vychytal Navrátila. Tím, že jsme hráli do otevřené obrany, jsme měli nespočet šancí, sólové nájezdy, tyčku, penaltu, ale gól jsme nepřidali a museli jsme se bát o výsledek,“ přiznal liberecký kouč.

To se nemuselo stát, kdyby zkušený útočník Baroš z penalty nepřestřelil. „Věřil jsem si na ní, takto jsem to kopal i v Turecku a vycházelo mi to. Dnes to vyšlo taky, ale dal jsem do toho příliš velkou sílu. Moje chyba, klukům v kabině jsem se omluvil, protože proměnění penalty by zápas asi rozhodlo, takto jsme museli bát o výsledek až do konce,“ řekl pro čtk liberecký útočník Baroš a jedním dechem dodal: „Naštěstí jsme to dokázali uhrát a bereme tři body.“

Fotbalová liga, 29. kolo:

1. FC Slovácko - Slovan Liberec 0:1 (0:1)

Branka: 2. Ekpai
Rozhodčí: Julínek - Arnošt, Flimmel. ŽK: Civič, Koné, Machalík, Havlík, Daněk, Suchý - Mikula, Ekpai. Diváci: 3553

Slovácko: Daněk - Chvátal, Hofmann, Suchý, Civič - Šumulikoski, Machalík (66. Ťok) - Navrátil, Havlík, Rezek (65. Tetteh) - Koné (72. Zajíc)
Trenér: Levý

Liberec: Dúbravka - Mikula, Kúdela, Karafiát, Kerbr - Breite - Ekpai (80. Coufal), Ševčík, Potočný - Bosančič (59. Voltr), Baroš
Trenér: Trpišovský

Stanislav Dufka