Slovan sice v Ostravě vedl trefou agilního Oscara z nastavení první půle, avšak v 52. minutě srovnal Tomáš Poznar a prodloužil severočeskou sérii bez výhry na šest zápasů. Ostrava - Liberec 1:1 a jisté je jedno. Bod je pro oba málo.

"Remíza je spravedlivá. My jsme měli lepší první poločas, pak ostravský trenér dobře vystřídal a hra se trošku změnila. Bod odsud bereme, Baníku přeji záchranu," řekl kouč Holoubek.

Jeho pozice opět zeslábla a jeví se jako neudržitelná. Z půltuctu mačů má jen dva body a po sezoně pod Ještěděm zřejmě skončí.

"Asi je jasno, něco s vedením proběhlo, ale jsme profíci a všechny zápasy si užíváme a dohrajeme to do konce sezony," uvedl liberecký trenér David Holoubek a trpkým úsměvem naznačil, že tuší, že jeho liberecká mise po půlroce končí.

Baník proti Liberci zabodoval po víc než třech letech.

Het liga, 28. kolo:

Baník Ostrava - Slovan Liberec 1:1 (0:1)
Branky: 52. Poznar - 45.+2 Oscar. Rozhodčí: Franěk - Arnošt, Pochylý. ŽK: Poznar, Pazdera - Wiesner, Pulkrab, Folprecht. Diváci: 10.155.
Sestavy:
Ostrava: Laštůvka - Pazdera, Procházka, Šindelář, Fleišman – Fillo, Hrubý, Hlinka (46. Jirásek), de Azevedo – Baroš (21. Diop), Poznar (73. Granečný).
Liberec: Hladký - Coufal, Karafiát, Kačaraba, Mikula - Wiesner, Bosančić (67. Folprecht), Havelka, Oscar (70. Ševčík), Pilař (82. Bartl) - Pulkrab.