Stačí každá výhra, remíza i těsná porážka 0:1. FC Slovan Liberec jde do odvety 3. předkola Evropské ligy díky čtvrteční výhře v „rakouské divočině" 2:1 ve slušné výchozí pozici, přesto pod Ještědem tuší, že odveta s Admirou Wacker Mödling bude náročná. A kalkulovat nechce nikdo.

„My zrovna nejsme mužstvo, které by mohlo hrát na nulu. Nemůžeme spoléhat na to, že nedostaneme žádný gól. Když nedržíme balon a nekombinujeme, nejsme to my, což bylo vidět i v neděli. Zkrátka budeme hrát na vítězství, i kvůli koeficientu. Když vyhrajeme jakkoliv, postupujeme, nechceme se bavit o tom, že nám stačí remíza nebo prohra 0:1," řekl na úterní předzápasové tiskové konferenci liberecký trenér Jindřich Trpišovský.

„Sami jsme se v přípravě snažili zapracovat na defenzivě, pak přišla první střela na branku a byl z toho gól. Celkově jsme hlavně ofenzivně zaměřené mužstvo. Pokud hrajeme dobře a jsme kolektivní, pak jsme schopni předvést to, co jsme předvedli ve Vídni. Právě tak se chceme prezentovat," doplnil liberecký trenér.

Euforii U Nisy srazila i nedělní ligová porážka 0:3 v Mladé Boleslavi. „Na to myslet nemůžeme. Naopak se musíme dobře připravit a postoupit do další fáze," řekl 34letý liberecký útočník Milan Baroš.

Zatímco v Rakousku Liberec dominoval, v neděli kouč šetřil některé opory. „Utkání s Mladou Boleslaví byla jiná soutěž, sestavu jsme přizpůsobili středečnímu utkání. Nechtěli jsme, aby nám z ideální jedenáctky někdo vypadl, takže jsme jakéhokoliv hráče s drobným zdravotním problémem šetřili," podotkl pro agenturu ČTK kouč Trpišovský.

„Varování to pro nás rozhodně bylo. Pokud bychom hráli se stejným nasazením a mentalitou jako v neděli, určitě bychom neuspěli," doplnil čtyřicetiletý kouč FC Slovan.

Do sestavy se mu ve středu vrátí kapitán Lukáš Pokorný, který v Boleslavi nehrál. „Lukáš je vůdčí typ. Navíc jde o hráče, kterých moc nemáme vysoký stoper s velkou silou v osobních soubojích. Navíc je to základní pilíř rozehrávky, s Davidem Hovorkou skoro hrají i poslepu. Obranná čtyřka hraje dlouhodobě pospolu, v neděli vypadli tři a výsledek byl vidět," dodal Trpišovský.

Admira se musí obejít bez Toniho Vastice, který byl vyloučen v hektickém závěru úvodního utkání. Kvůli třem žlutým kartám bude hostům chybět i kapitán Daniel Toth. „Pokusíme se o senzaci," řekl kouč Admiry Oliver Lederer.

FC SLOVAN LIBEREC - ADMIRA WACKER

Výkop: středa 3. srpna, 18:00 (ČT Sport).

První zápas: 2:1.

Rozhodčí: Petrescu Ghinguleac, Grigoriu (všichni Rum.).

Předpokládané sestavy:

Liberec: Dúbravka - Coufal, Hovorka, Pokorný, Sýkora - Breite, Folprecht - Bartl, Ševčík, Vůch - Baroš.

Admira: Kuttin - Zwierschitz, Strauss, Wostry, Posch - Lackner, Ebner - Sax, Knasmüllner, Bajrami - Starkl.

Absence: nikdo Pavic, Grozurek (zranění), Vastic (trest za ČK), Toth (3 ŽK).