Oba celky se u Litavky prezentovaly velmi pohledným fotbalem s mnoha kombinačními akcemi na jeden dotek. V 7. minutě byl u odraženého míče první Krbeček a dorážkou otevřel skóre 1:0.

Jenže z vedení se Příbram dlouho neradovala. Krátce nato si prodloužený centr z pravé strany zpracoval Kopic do protipohybu obránce a střelou k tyči srovnal na 1:1.

Šance nadále střídala šanci. Ve 20. minutě domácím parádně vyšel signál při rohovém kopu. Po šibalské rozehrávce na krátko poslal Tomáš Pilík střílený centr na zadní tyč, kde stál osamocený Šlapák a neměl problém potvrdit svou střeleckou formu.

Příbrami vyšel skvěle i vstup do druhé půle. Jablonec zapomněl na levé straně na Pleška, ke kterému se dostal míč, a nejzkušenější příbramský hráč po 50 vteřinách hry zařídil dvoubrankové vedení.

Jablonec se nevzdal. Ve vápně netakticky fauloval střídající stoper Andrejevič a rozhodčí Kovařík nařídil pokutový kop. K němu si stoupl Lafata a potvrdil roli krále kanonýrů 3:2.

V 61. minutě ale Špit kapituloval počtvrté. Příbram zaútočila ve větším počtu hráčů, míč se dostal až k Tomášovi Pilíkovi a ten přízemní střelou zvýšil na 4:2.

Jablonec už stihl jen snížit, když se znovu prosadil Lafata a překonal tak 23. gólem sezony rekord, který dosud drželi Drulák a Lokvenc.

Závěr utkání byl ve znamení červených karet domácího Pleška a jabloneckého Nováka. Přesto si Jablonec vytvořil šanci na vyrovnání, v ní ale Eliáše vychytal Hruška.

„Byl to bláznivý zápas. Neustále jsme doháněli soupeřův náskok a nakonec nedohnali, přestože jsme měli dostatek šancí, které jsme ale nevyřešili dobře,“ řekl trenér Jablonce František Komňacký. „Chtěli jsme odehrát zápas, který by nám před pohárovým semifinále se Spartou pomohl psychicky, a to se nepodařilo. Máme o čem přemýšlet,“ dodal.