Krásná Studánka potřetí po sobě nedala ani gól a Ruprechtice jí nasypaly čtyři. Studánečtí mají tak v jarních odvetách ze tří zápasů hezké skóre 0:10. Na vlně úspěchů plují na jaře Rynoltice, které sice podcenily první půli utkání se Stráží nad Nisou, ale po přestávce bylo již všechno jinak. Doubí nemělo proti Cvikovu přesnou střeleckou mušku, přesto vyválčilo těsnou výhru. Bílý Kostel musel vzít za vděk hřištěm v Hrádku, ale tam se mu nedařilo a prohrálo se Stráží pod Ralskem. Ve včerejším okresním derby liberecká VTJ Rapid 
s vedoucím Hrádkem v bojovném utkání remizovala, i když dvakrát vedla o dvě branky.

Krásná Studánka – Ruprechtice 0:4 (0:1)

Ve vyrovnaném městském derby dokázala Studánka hosty zatlačit kolem 20. minuty, ale byl to ruprechtický Vrtal, který nastřelil tyč. Domácí měli několik závarů po centrech, nic, co by se dalo nazvat šancí, to však nebylo. Naopak při odkopu po autu poslal Grujoski svíci do vápna, kde se zadáci nevěnovali Vrtalovi a nejmenší hráč na hřišti hlavičkou překonal zblízka Martina. To byla pro Studánecké pořádná sprcha, protože se čekalo na jejich gólový úder. Ten mohl přijít po přestávce, protože Ruprechtice přestaly hrát a jen odrážely vlny útoků. V 50. minutě domácí Hájek z dobré pozice z úhlu zakončil nad a jakýsi tlak Studáneckých postupně odumíral. Všemu snažení chyběly finální nahrávka a dobré zakončení. Hosté dokázali, že umí útočit a po centru Antoše opět zblízka Průcha hlavičkou navýšil jejich vedení. Studánka odpověděla střelou Bendáka nad, za což Ruprechtice trestaly. Opět zpětný centr Antoše na Průchu, který se z první trefil parádně – 0:3. Domácí byli blízko svého prvního jarního úspěchu po hlavičce Nováka, kterou na brankové čáře zlikvidoval obránce Rampáček. Nakonec si Průcha pohrál s Novákem, který jej nemilosrdně sestřelil ve vápně, takže se kopala penalta. Tu Vrtal proměnil a Ruprechtičtí připravili domácím další krutou porážku jara.

Branky: 42. a 89. z pen. Vrtal, 62. a 72. Průcha. Rozhodčí: Čurda, ŽK: 2:0. Diváků: 200. Krásná Studánka: Martin – Brada, Novák, Vajtr, Bendák – Vojtíšek (70. Pekař), Grujoski (46. Vondráček), Toman (61. Javůrek), Lang – J. Hájek, Linhart. Ruprechtice: Vavřich – Kesner, Rampáček st., Cibulka, Morávek – Javůrek (83. Dlabola), Hořák, Vrtal, Průcha, Skalický (65. Rampáček ml.) – Antoš.

Rynoltice – Stráž n. N. 3:2 (0:2)

Domácí přistoupili k zápasu jako by se měl soupeř porazit sám. Nic se jim nedařilo, hráli bez pohybu a u všeho byli pozdě. Sice Černý měl velkou šanci, ale po nedůrazu prošel Horáček zprava až na vápno a s pomocí tyče překonal brankáře. Stráž bojovala a po rohovém kopu nekrytý Horáček hlavou přidal svůj druhý gól. Domácí měli také smůlu, když nejprve Tomáš Vacek z trestného kopu trefil tyč a po další střele opět rozezvučel konstrukci. Navíc Černého vychytal jeho strážský jmenovec.

Po přestávce přišly na hřiště jiné Rynoltice. A hned po prvním rohu vystrašil Kotek hlavou gólmana. Pak Černý nastřelil břevno a tím zahájil ostrou osmiminutovku, během níž domácí otočili zápas. V tlaku se nejprve trefil po centru Kotek hlavou a poté vyrovnal ze skrumáže natřikrát Černý. Z dalšího závaru natřikrát dokopával za brankovou čáru míč Kotek. Rynoltičtí měli zápas pod kontrolou a měli stálý tlak. V dalších vyložených šancích nedokázali překonat brankáře Stráže Jaroslav Vacek, Zeidler, Karásek, Borsuk a ještě v posledních vteřinách Kopic.

Branky: 52. a 61. M. Kotek, 58. Černý – 16. a 24. Horáček. Rozhodčí: Vachek, ŽK: 3:1. Diváků: 100. Rynoltice: Jan Vacek – Švarc, Bláha, M. Kotek, Hanzl – Tvrzník (86. Karásek), Jar. Vacek, Kopic, Peřina – T. Vacek (46. Zeidler), Černý (89. Borsuk). Stráž nad Nisou: Černý – Michalík, Landa, Dostál (73. Drbohlav), Kraus – L. Oberreiter, Horáček, J. Jirsa, Drašner – V. Jirsa, Havlíček.

Doubí – Cvikov 2:1 (0:1)

Doubí mělo víc ze hry a 
v úvodu zahodil šanci Rydval, kterého vychytal Machačný. Přes aktivní hru domácí inkasovali po standardní situaci. To si dali vlastence. Doubí nevycházela koncovka a navíc hosté ve druhé půli mohli přidat další branku, ale tentokrát z toho byla jen tyčka. Cvikov ve druhém poločase podstatně více bránil, a tak se na vyrovnání čekalo do 70. minuty. Hájek prošel přes tři protihráče, byl faulován ve vápně a nařízený pokutový kop proměnil Kovařík. Domácí se neustále tlačili dopředu a po chybě stopera dokázal Zeman přehodit gólmana. 
V závěru sahali hosté po bodu, ale proti byl výborně chytající Jirák, který šanci zmařil.

Branky: 70. Kovařík z pen., 82. Zeman – 40. vlastní. Rozhodčí: Hnětynka, ŽK: 4:6. Diváků: 70. Doubí: Jirák – Beneš (69. Piršel), Novák, Kabát, T. Gruncl – Kosiewicz, Urban (59. Zeman), Kovařík, Herkner – Rydval, Hájek.

Bílý Kostel – Stráž pod Ralskem 1:2 (1:1)

Protože trávník v Bílém Kostele je nepoužitelný, odehráli domácí svůj první jarní zápas na umělé trávě v Hrádku. Zápas na malém hřišti přinesl řadu soubojů a málo šancí. Kostel měl navrch, jenže bez větších šancí. Ve 13. minutě jako první střílel hostující Cerman a nechal vyniknout gólmana. Ve 28. ztratili domácí na půlce míč a Libich po sóle překonal Svobodu křížnou střelou. Za tři minuty prvně za domácí střílel Dominik Ďuriš, ale byl z toho jen roh. V závěru dostal na malé vápno od Třešňáka centrovaný míč Jan Vacek a vyrovnal. Ve 44. mohl Kostel jít dokonce do vedení, jenže Dominik Ďuriš po sóle nastřelil jen nohy gólmana.

Převaha domácích pokračovala i po změně stran, jenže nic z toho nebylo. Jen v 66. Daniel Ďuriš vystrašil brankáře přímo z rohu. V 73. zaúřadovali hosté a hráč Cerman zády k bráně parádou přes hlavu našel Libicha, a ten hlavou dal druhý gól. Bílý Kostel poslední čtvrthodinu sice tlačil, jenže byla z toho pouze šance Dominika Ďuriše, který sice přehodil brankáře, jenže toho zastoupil na čáře hlavičkující obránce. V poslední minutě Stráž kopala Vinšem trestný kop, který skončil na břevně.

Branky: 42. Vacek – 28. a 73. Libich. Rozhodčí: Nešněra, ŽK: 5:2. Diváků: 100. Bílý Kostel: Svoboda – Vacek, Chomout, L. Janáček, Daniel Ďuriš – Třešňák (68. F. Ulrich), Michálek, Jan Ďuriš (73. T. Janáček), Dominik Ďuriš – Strnad, Vitík.

VTJ Rapid Liberec – Hrádek 3:3 (2:1)

Na malém hřišti s umělým povrchem zahájili domácí sérií dlouhých autů a ten druhý od Lukáše Halamy hlavou doklepl do sítě Lukáč. V 11. minutě strčil hrádecký O. Holeček do protihráče ve vápně a kopala se penalta. Gólový zabiják Šikýř má na jaře formu, a tu potvrdil proměněním na 2:0. Hrádek má kvalitní tým a nebývá častým jevem, že by prohrával o dvě branky. Trestný kop téměř od půlky nasměroval Vinš do vápna, kde se prosadil hlavou Skrbek na 2:1. V závěru poločasu Hrádek domácí v tvrdém utkání zatlačil. Ve 37. gólman Dvorský z výkopu trefil jen hostujícího O. Holečka, jehož pak 
v rodící se šanci musel ve vápně faulovat. K pokutovému kopu se postavil Černohorský, ale Dvorský chybu lapením penalty napravil.

Druhou půli začal Rapid nadějně, po odraženém míči se do akce dostal Kejdana a šajtlí podstřelil brankáře Hrádku. Hrádek odpověděl po trestném kopu a odrazech nebezpečným závarem, ale Dvorský Rapid podržel. Domácí brankář měl štěstí při střele Hynka do spojnice. Přesto kapituloval při zaváhání svých obránců s odkopem a zaváhání trestal Černohorský. Hrádek se za chvíli dočkal vyrovnání. Trestný kop poslal Mizera do břevna a odražený míč pak dopravil jeden z trojice dobíhajících hrádeckých hráčů Kapras.

Branky: 2. Lukáč, 11. Šikýř 
z pen., 51. Kejdana – 13. Skrbek, 67. Černohorský, 70. Kapras. Rozhodčí: Vydra, ŽK: 5:1. Diváků: 60. Rapid: Dvorský – Proche, Mikeš, L. Halama, Lukáč – Horáček, Kejdana, Stuchlík (80. Jerie), Cverčko – Šikýř, Slatinka (71. Andrš). Hrádek: M. Rob – Brožík, D. Holeček, Vinš, Černohorský – Hynek, Mizera, O. Holeček, Švejkovský – Skrbek (68. Kapras), P. Rob.