Měl nabídky z Ukrajiny i Běloruska, od nového ročníku ale podle všeho převezme sousední Jablonec. „Mám z toho smíšené pocity, nepředstavoval jsem si odchod z Liberce takhle narychlo. Nicméně obě strany se nakonec dohodly, že bude lepší, když naši spolupráci ukončíme hned, aby tým měl na závěrečná kola pohodu a klid na práci," řekl v rozhovoru 
s ČTK Šilhavý.

Jeho konec v Liberci uspíšilo, že se do médií dostala informace o tom, že by od nové sezony měl vést konkurenční Jablonec. „V podstatě to rozpoutalo to včerejší zveřejnění v novinách o námluvách s jiným týmem. Tohle bylo hybnou silou, aby se dneska učinily ty kroky. Mrzí nás to, ale respektujeme to rozhodnutí," dodal Šilhavý, s nímž skončili v Liberci i jeho asistenti a klub povede David Vavruška.

Když Šilhavý před třemi lety přišel do Liberce, nečekal, že bude tak úspěšný. Hned v následné sezoně vyhrál s týmem titul, v dalším roce s ním skončil třetí a v této sezoně jej senzačně dovedl do jarní části Evropské ligy.

„Když jsem přicházel, některé ty ohlasy fanoušků byly takové, že přichází někdo 
z Budějic, že budeme bránit 
a podobně. A pak během dvou tří měsíců bylo všechno jinak, lidé byli nadšení. To jsou momenty, na které nezapomenete," uvedl dvaapadesátiletý kouč.

Po třech letech ale už cítil, že je čas jít dál. Možná i proto, že Liberec každý půlrok oslaboval kádr o klíčové hráče a Šilhavý tak musel pořád skládat nový tým.
„Teď ty poslední měsíce, rok jsme měli v klubu určité problémy. Čekalo se na nějakého strategického partnera, který by pomohl klub financovat, pokrýt finančně rozpočet. To se nedařilo. Každý půlrok v podstatě odcházeli hráči a měnilo se to za pochodu. Ne vždy za ně přišla adekvátní náhrada," řekl Šilhavý.
„Ale přeju Liberci všechno dobré. Jsem rád, že jsem dostal šanci a nakonec se to ukázalo jako veleúspěšné období. Zažil jsem v Liberci krásné chvíle, nikdy na to nezapomenu. Jsem pyšný na tu práci, kterou jsme tady odvedli," dodal kouč, jemuž měla vypršet v Liberci původně smlouva v létě.

Zájem o něj byl v zahraničí, šlo o jeden klub v Bělorusku 
a několik na Ukrajině. „Tam nás dobře znali, protože naším kádrem prošlo několik Ukrajinců. Už to vypadalo na spadnutí, ale ty nepokoje, které tam probíhají, to zbrzdily," uvedl Šilhavý. Nakonec tak nejspíš zamíří do Jablonce. „Pak přišla nabídka z domácí ligy. Konkrétní a rychlá," řekl Šilhavý. „Jednání probíhají," dodal zkušený trenér, který by měl v Jablonci nahradit po sezoně Romana Skuhravého.