Jak český, tak německý celek mají po šesti bodech, a tajenku postupové hádanky tak rozluští až 12. prosinec.

Slovan hraje v Estorilu a parta ze Schwarzwaldu má doma Sevillu.

Pro český tým přitom platí, že musí bodovat a získat více bodů než Freiburg, který má lepší vzájemné zápasy.

Ale pozor španělský tým si v Německu klidně může dovolit prohrát, má jistý postup.

Ovšem zpátky ke včerejšku. První gól? Bizarní situace: záložník Ginter vracel míč před libereckou branku a obránci si ho před nabíhajícím Krmašem srazili do sítě. Smůla.

Další úder? V 73. minutě, Günter utekl po levé straně, Coquelin přeskočil Frýdka a hlavou trkl míč do sítě.

„Hrůza. Ve druhé půli měli snad jen jednu šanci a dali nám z ní gól," hlesl do televizní kamery liberecký obránce Jiří Pimpara.

Opakoval se zářijový scénář z Freiburgu i tehdy Liberec prohrával, ale nakonec dokázal dvoubrankové manko smazat a vydolovat remízový bod.

Včera se mu to však nepovedlo, když v 82. minutě Rybalka zblízka „jen" snížil na konečných 1:2.

Smolař zápasu? Liberecký útočník Michael Rabušic, jenž ve druhém poločase dvakrát trefil tyč a nevěřícně se chytal za hlavu.

„Beru to na sebe, měl jsem vyrovnat na 1:1 a zápas by byl úplně jiný," říkal Rabušic. „Freiburg byl přímočařejší, přesto jsme měli šance a náš gól měl přijít mnohem dřív."

Seveřanům včera od začátku pomáhala Sevilla, jež šla proti Estorilu (1:1) do vedení už v 7. minutě rychlík Gameiro pláchl protivníkovi a poslal míč k tyči. V tu chvíli Slovanu stačilo alespoň remizovat.

Jenže přišel Ginterův gól. Domácí „muži v bílém" přidali a těsně před pauzou chtěli penaltu, ale sudí Hansson po kontaktu Güntera s Pavelkou nezapískal.

„Měli jsme dost času zápas otočit, ale nepovedlo se," smutnil Pimpara.

Evropská liga
5. kolo základní skupiny H:
Liberec - Freiburg 1:2 (0:1)
Branky: 81. Rybalka 23. Ginter, 73. Coquelin. Rozhodčí: Hansson Wittberg, Andren (všichni Švéd.). ŽK: Sackey, Kušnír, Rabušic Krmaš, Fernandes, Coquelin. Diváci: 8800.
Liberec: Kovář Kušnír (72. Pimpara), Kováč, Kelič, Fleišman Sackey Šural (77. Kalitvincev), Pavelka, Rybalka, Delarge (58. Frýdek) Rabušic.

Další zápas: Sevilla - Estoril 1:1.
1. FC Sevilla  2 3 0 7:4 9
2. Liberec      1 3 1 7:7 6
3. Freiburg    1 3 1 5:6 6
4. Estoril       0 3 2 4:6 3

Martin Mls

Kovář: Je to škoda, ale dokud šance žije, budeme se rvát

Brankář Slovanu Liberec Přemysl Kovář včera v utkání s Freiburgem dvakrát kapituloval a jeho tým v předposledním kole ve skupině H Evropské ligy vůbec poprvé prohrál.

„Je to škoda, hlavně v druhé půli jsme soupeře do šancí v podstatě nepustili, ale nám to tam nepadalo a prohráli jsme," litovat liberecký gólman Kovář.

Jak byste popsal situaci před prvním inkasovaným gólem?

Byl tam vzdušný souboj, po něm jsem se musel přesunovat a hráč Freiburgu to tam dost se štěstím obloučkem trefil. I když spoluhráči se snažili zasáhnout, byla to velmi přesná trefa.

„Je to škoda, hlavně v druhé půli jsme soupeře do šancí v podstatě nepustili, ale nám to tam nepadalo. Prohrát jsme nemuseli." Přemysl Kovář, brankář libereckých fotbalistů po prohře s Freiburgem

Do druhého poločasu vstoupil Slovan lepším výkonem. Co jste si řekli o přestávce v kabině? Byla tam bouřka?

Bouřka ne. Jen jsme si řekli, že máme určitě na víc a podle toho to myslím také v druhé půli vypadalo. Freïburg se kromě druhého gólu k ničemu moc nedostal, my jsme naopak šance měli, Rambo byl dvakrát blízko gólu, trefoval ale tyče. O to víc je to škoda, že jsme prohráli, protože jsme prohrát nemuseli. I když Freiburg hrál u nás celkově lépe než v prvním utkání doma. Dobře kombinoval a dokázal držet balon.

Druhou branku jste dostali ve chvíli, kdy se zdálo, že se Slovan nadechuje k vyrovnání. Co se tam stalo? Nechyběl na pravé straně Kušnír, jehož krátce předtím střídal Pimpara, který šel na hrot?

Napravo šel Isaac Sackey a jelikož měl už z první půle žlutou kartu, tak zřejmě do unikajícího hráče na křídle nešel úplně naplno, aby nedostal červenou. Před brankou se hosté opět ideálně trefili.

V závěru po snížení jste i vy chodil na hrot. Je to vaše běžná praxe?

Za tohohle stavu je to myslím logické, aby se i gólman při standardkách vysunoval. Bohužel, vyrovant se nám už nepodařilo.

Jak teď vidíte šance na postup ze skupiny, který již nemáte ve svých rukou?

Do Estorilu pojedeme odehrát ten zápas naplno, dokud šance žije, budeme se rvát.