Už v neděli se představí Liberec v Českých Budějovicích a Teplice nastoupí v pražském Edenu proti Slavii. Právě v Teplicích mají potíže se složením týmu.

Je jisté, že trenér Jiří Plíšek bude kvůli zranění postrádat Smíška, Vaščáka, Smejkala a Ljevakoviče. Stop za čtyři žluté karty má Verbíř a nejistý je start také Mahmutoviče, Vachouška a Kleina.

„U Mahmutoviče s Vachouškem to vypadá dobře a věřím, že budou připraveni. U Kleina nechci předbíhat, chodí po vyšetřeních a snažíme se ho dát dohromady,“ shrnuje stav svých svěřenců kouč Plíšek.

O utkání, které pro něj bude mít pikantní nádech, by nerad přišel záložník či útočník Štěpán Vachoušek. „Pro mě to bude prestižní zápas, ale určitě bych si chtěl z Prahy odvézt minimálně bod, a nejlépe tři,“ říká na klubových webových stránkách Vachoušek, jenž v sešívaném dresu strávil parádní část kariéry před odchodem do zahraničí.

Slavia na podzim doma vyhrála všechna střetnutí a drží skóre 20:2. „Bylo by to krásné dotáhnout bilanci ke stoprocentnímu zisku, máme to dobře rozjeté, i když Teplice budou určitě nepříjemným soupeřem,“ tvrdí pro magazín Poločas slávistický obránce David Hubáček.

Dobrou formu hodlá potvrdit také Liberec, který poslední tři zápasy nenašel přemožitele a výtečná bilance ho katapultovala na třetí místo tabulky za Slavii a Ostravu. „V závěru podzimu máme o co hrát a chceme zůstat nahoře. Pokud zápasy v Českých Budějovicích a proti Brnu zvládneme, tak se nám náš cíl naplnit podaří,“ říká otevřeně liberecký trenér Ladislav Škorpil.

České Budějovice, které dosud doma prohrály jen jednou, drží pod novým koučem Pavlem Tobiášem výbornou sérii. Diváky na liberecký Slovan lákají i soutěží o LCD televizor s digitálním tunerem. Navíc děti do 15 let v doprovodu dospělých budou mít na toto utkání vstup zdarma! Zájezd samozřejmě chystá i liberecký klub.

Jablonec je po porážce v Příbrami zpět na deváté příčce tabulky a proti vicemistrovi soutěže – Spartě, mají jeho hráči o motivaci postaráno.

Na jihu Čech se hraje v neděli ve 14:30, na Slavii ve 20:00 a v Jablonci až v pondělí od 17:15. Poslední dva zápasy vysílá přímým přenosem ČT.