Dorost Slovanu vstřelil branku jen z penalty

Ani čtvrtý ligový zápas výhru starších dorostenců Slovanu Liberec U19 nepřinesl. V Hradci Králové sehráli sice vyrovnanou partii, ale nevyšly jim začátky obou poločasů. Ten první sice ustáli, ale ve druhém v rozpětí pěti minut dvakrát inkasovali. Čestný úspěch zaznamenali Liberečtí jen z penalty. „Podali jsme sympatický výkon, herně to nebylo špatné, ale domácím jsem nabídli jsme jim po dvou chybách možnost skórovat a oni toho využili. Za předvedený výkon by byla remíza zřejmě spravedlivější," zhodnotil zápas trenér Miroslav Holeňák.

Hradec Králové - Liberec 2:1 (0:0)

Dvacet úvodních minut patřilo domácím, ale Liberec dobře bránil a udržel čisté konto, když jednou podržel tým gólman Zachoval a jednou mu pomohla tyč. Po vlažnějším výkonu se Liberec rozehrál a hlavička Knejzlíka byla slibná. Měla se proti Hradci kopat penalta, kdy hráč jasně ve vápně hrál rukou. Ale bez odezvy u rozhodčího.

Vstup do druhé půli byl podobný tomu z první části. Jenže dvakrát Liberečtí v obraně chybovali a domácí během pěti minut vstřelili dvě branky. A opět se liberecká „mašina" rozjížděla pomaleji. V 62. zahráli domácí opět rukou při střele Dudka, ale tentokrát sudí penaltu nařídil. Z ní byl přesný Barac a hosté se tak dostali zpět do hry. Liberec se poctivě snažil do poslední chvíle o remízu, škoda, že musel střídat Dudek, který po úderu krvácel z nosu. Také škoda šance Kukly v nastaveném čase, kdy svoji možnost nedal. Ale byl v těžké pozici a zakončoval na dlouhou nohu, a navíc gólman skvěle zasáhl.

Branky: 46. Habrman, 51. Zdržálek 62. Barac z pen. Liberec: Zachoval - Šustek, Šustr, Chlumecký, Heppner (75. Kukla) Barac, Pospíšil, Otta, Krejčí (52. Švejkovský) Knejzlík, Doležal (52. Dudek 80. Stýbal).

Svůj pátý ligový zápas sehraje liberecký dorost v sobotu 16. srpna na městském stadionu proti Meteoru Praha.