Juniorka Slovanu Liberec se představila v prvním letním zápase na kvalitním trávníku v Hrádku. Soupeřem jí byl Bautzen, účastník německé Regionální ligy (čtvrtá soutěž), kde působí sedm Čechů. S tímto týmem bude od tohoto ročníku hrát nově v soutěži i Neugersdorf (Nezmar, Liška, Šisler).

Kvalita byla od začátku na straně německého týmu a liberečtí mladíci (z dorostu Konečný, Čuřík, Šustr, Pospíšil, Barac, Knejzlík) se museli pořádně ohánět, aby udrželi čisté konto. Bautzen měl stálou převahu, ale bez větších šancí. Slovan měl sporadické útoky, ale v 18. minutě mělo být zakončení Polívky gólové. Hned nato brankář Konečný vychytal dvě tutovky soupeře i několik trestných kopů. Další ojedinělý útok zakončený střelou byl v podání Machuči. V závěru půle „Bobo" Konečný kryl dvě tvrdé střely. Do druhé půle Liberec vystřídal na čtyřech postech, čímž se dostal ještě pod větší tlak. Větší aktivita Němců vyústila v jeden z řady rohových kopů, po němž Pfaner po doraženém míči skóroval. Libereckým chyběla rozehra a většinou po dvou přihrávkách následovala ztráta. Ke konci ještě Konečný zlikvidoval velkou šanci Hanische po brejku, na druhé straně vyslal dobrou střelu Henzl.

„Na úvod to byl hodně těžký soupeř, navíc máme za sebou teprve týden přípravy, v němž kluci hodně makali. Takže jsou utahaní, zatavení, ale myslím si, že hráli slušně. První poločas mělo utkání vysoké tempo a my měli dvě příležitosti ke vstřelení branky. Ale objektivně musím říct, že soupeř byl lepší a měl tři příležitosti. Pro náš mladý mančaft to byl dobrý test," zhodnotil poločas asistent trenéra Jiří Liška, který zároveň podotkl, že druhou půli hrál Liberec jen po vápno a byl z jeho strany slabší. „Bautzen se nás snažil překonávat dlouhými diagonálními míči, což se mu dařilo. Měli jsme štěstí, když jsme přežili dvě jeho vyložené šance. Potom jsme ale dostali hloupý gól z rohu, kdy jsme nechali volného hráče. Hosté celkově potvrdili herní vyspělost," dodal Liška.

Liberec: Konečný - Čuřík, Šustr (46. Vojtěšek), Egert, Henzl - (46. Bělíček) Pospíšil - Polívka, Barac, Machuča (46. Cal), Krejčí - Frimmel (46. Knejzlík).

Juniorka doznala změn: brankář Jiří Kubát se vrátil do Havlíčkova Brodu, Maršálek skončil angažmá, stejně jako Brazilec Marcos Calazans. Trojka Dydowicz, Kaiser, Ondráček je na testech ve druholigovém Varnsdorfu, Bláha byl aktuálně s ligovým áčkem, s nímž se připravuje, stejně jako korejský stoper Bong. Kromě řady loňských dorostenců je v kádru Uruguayec Sebastian Cal.