Jenže chvilku před koncem nevyužil Frimmel penaltu. V souboji ligových juniorek se představily další nové tváře. Na straně Jabloneckých to byl Kamil Adamek z Polska, který minulý zápas vstřelil za Liberec dva góly Třinci… Liberecký dres oblékli Tom Ney a Kevin Reidlich z Německa.

Jablonec - Liberec 2:1 (0:1)

Bez větších šancí se hrálo téměř půl hodiny, a dvacet minut patřilo agresivnějšímu Jablonci. Pak se hra vyrovnala a po rohu liberecký Novotný hlavičkoval do břevna. Po kombinaci se dostal do koncovky Djika Douglas (akce Novotného a Hadaščoka) a Liberec jeho placírkou vedl. Douglas měl za chvíli další šanci, jenže mu ji zmařil gólman. Liberec byl celkově poločas lepším týmem, Jablonečtí moc přesných střel neměli. Po přestávce se stále více v soubojích agresivnější Jablonec zlepšil a snažil se o vyrovnání. To přišlo po hodině hry, kdy Hroššo sice Kubistovou ránu vyrazil, ale na dorážku Ledeckého byl krátký. Liberec hrozil brejky a na šance bylo v dobrém fotbalu po třech na každé straně. V závěru zápasu se dostal ke střele domácí Kubista, jehož rána ze 20 metrů šla od tyče do branky na 2:1. To ale nebyl konec, protože se za minutu pískala proti Jablonci penalta za faul na Reidlicha. Jenže Frimmel napálil pouze břevno. „Vedli jsme po krásné akci. Domácí ve druhém poločasu ze svých šancí dvě proměnili, my naopak nedali ani penaltu. Zápas se musel líbit hlavně ve druhé půli, kdy bylo dost příležitostí na obou stranách," uvedl asistent trenéra Jiří Liška.

Branky: 63. Ledecký, 86. Kubista - 30. Douglas. Rozhodčí: Kalenda, ŽK: 1:3. Liberec: Hroššo - Coufal, Lukes, Pimpara, Ney (84. Kastelovič) - Hadaščok (81. Kaiser), Novotný, Beníšek, Janošík (64. Dydowicz) - Douglas (77. Reidlich) - Káva (46. Frimmel).

Slovan hraje další utkání juniorské ligy již ve čtvrtek 19. září, kdy na městském stadionu od 13 hodin hostí Olomouc.